Gündem
11 Oca 2013 18:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

''YIPRANMA PAYIMIZIN GERİ VERİLMESİ HAKLI BİR MÜCADELENİN SONU''

TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, gazetecilere yıpranma hakkının verilmesini değerlendirdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, gazetecilere yıpranma hakkının verilmesini, ortaya konulan haklı mücadelenin sonucu olarak değerlendirdi.

Sertel, yaptığı yazılı açıklamada, gazetecilere 1961 yılında 212 sayılı Basın İş Kanunu ile verilen yıpranma hakkının, 2008’de 5510 sayılı Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile kaldırıldığını anlattı.

TBMM Genel Kurulu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in imzasıyla sunulan önergeyle bu hakkın dün iade edildiğini anımsatan Sertel, şunları kaydetti:

’’Kaldırıldığı günden bu yana verdiğimiz haklı mücadele sonuç verdi. Yürüttüğümüz mücadelede bizlere destek veren, çalışmaların önünü açan ve teklifi kabul eden başta Sayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmak üzere, tüm bakan ve milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Bu kararın artık mücadele günü olarak andığımız 10 Ocak’ta alınması ayrıca önemlidir. Bizler açısından en sevindirici tarafı kaldırıldığı tarihten yani 2008 yılından itibaren geriye dönük olarak işleyecek olmasıdır. Meclisten tıpkı yıpranma hakkının iadesi gibi özellikle sendikal ve özlük haklarımızın düzenlenmesi konusunda da somut adımlar bekliyoruz.’’

Gazetecilerin yanı sıra milletvekillerine ve dışarıdan atanan bakanlara yıpranma verilmesini de değerlendiren Sertel, ’’O yasa maddesinin içerisine milletvekillerinin de sokulması milletvekillerini gerçekten yıpratmıştır’’ ifadesini kullandı.