Spor
13 Oca 2023 22:13 Son Güncelleme: 13 Oca 2023 22:17

Yılmaz Vural Türk futboluna geri döndü! Yeni adresi hangi takım oldu?

Bir süredir takım çalıştırmayan Yılmaz Vural, Türk futboluna geri döndü. Yeni Malatyaspor, teknik direktör Yılmaz Vural ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Yeni Malatyaspor teknik direktörlük görevine sezon sonuna kadar Yılmaz Vural'ı getirdiğini duyurdu. 6 aylık sözleşmeye imza atan Yılmaz Vural, Türk futboluna geri döndü.

YENİ MALATYASPOR'UN AÇIKLAMASI

"Bugün düzenlenen imza töreninde, takımımızın yeni Teknik Direktörü Yılmaz Vural ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalanmıştır. Camiamıza hayırlı olsun."

KÜME DÜŞME HATTINDALAR

Teknik direktörlük kariyeri çoğunlukla küme düşme hattındaki takımları kurtarmasıyla geçen Yılmaz Vural, Yeni Malatyaspor'u da 16. sırada devraldı. Spor Toto 1. Lig'de küme düşme hattında bulunan Malatya temsilcisi ligde oynadığı son 7 maçtan yalnızca 1 galibiyet çıkarabildi.

"REAL MADRİD ÇAĞIRSA KİMSE SEZON SONUNA KADAR BENİ BİR YERE GÖTÜREMEZ"

Tecrübeli bir teknik adam, 'Sezon içerisinde Fenerbahçe'den teklif gelirse gider misiniz?' sorusuna, "Real Madrid çağırsa beni sezon sonuna kadar beni kimse bir yere götüremez. 37 senedir Türkiye'de ne yaptığımı, ne olduğumu herkes biliyor. O yüzden merak etmeyin sonuna kadar buradayız. İnşallah sonucu alırız" yanıtı verdi.

"3 PUAN SİLİNMESİ VE 2 DÖNEM TRANSFER YASAĞI"

Takımın 3 puanını silindiğine de dikkat çeken Vural, "Ben geldiğimde 15 puanla alttan dördüncüydü. Buraya geldik maç oynamadan alttan ikinci sıraya düştük. 3 puan daha silinmedi, müracaatlarımız var, her yere gerekli çağrılarda bulunduk. Federasyon ile konuştuk. Onlarda 'biz bu kuralı benimsemiyoruz' dediler. Buraya emek veriyorsunuz. Buna başka bir yol bulmak zorundayız. Puan silme yerine para cezası olabilir. Bir de bu yönetimin suçu değil. Daha evvelden olan bir şeyim maalesef bugünlere kadar gelmesinden kaynaklı. 2 dönem transfer yasağı geldi. Birkaç takımda da aynı durum var. Her türlü elimizden ne geliyorsa daha fazlasını vermeye çalışacağız. Taraftarlarımız bizi havalimanında şampiyon takımın başındaki bir teknik adam gibi karşıladılar. Bu insanları hayal kırıklığına uğratmak olmaz. Onlarda samimiyetimizi görecek. Her türlü bize hoşgörüleri olacaktır. Taraftar samimiyet bekliyor. Futbolculara söylüyorum; "Sizi insan görmezler, sizin maddi bir karşılığınız var. Bu maddi karşılığınızı sahaya yansıtamıyorsanız kusura bakmayın." O adam asgari ücretle parasından artırıp gelip senin maçını seyrediyorsa, buna rağmen bir tepki veremiyorsan öyle olmaz. Onun için kendinizi insan görmeyin, siz bir performans işçisisiniz. Bu performansı göstermek zorundasınız. Oyuncularımıza teknik terimlerden çok sosyal durumları anlatmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar ödenen bir maç primi var. Bu maç primini fabrikada çalışan bir işçi 3 günde alıyor. Bu kadar hain olmamamız lazım. Biz işçi sınıfının çocuklarıyız. Nereden geldiğimizi unutmayacağız. Çaba sarf edeceğiz. Bu çabayı göstermek zorunda olduklarının farkındalar" dedi.