Medya
07 Mayıs 2014 11:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:09

Yılmaz Özdil'in yazısı olay çıkartacak! Ver pipiyi, al kol saatini...

Hürriyet gazetesinin sivri dilli yazarı Yılmaz Özdil'in bugünkü yazısı Eski Bakan Zafer Çağlayan'ı çileden çıkaracak.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası görevinden ayrılan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın 700 bin liralık saati Türkiye'nin gündeminde.

İşadamı Reza Zarrab'ın hediyesi olduğu iddia edilen saatle ilgili Çağlayan, ""Saati Zarrab aldı ama parasını ben ödedim. Garantisi benim adıma" açıklaması yaptı.

Ancak Çağlayan'ın bu açıklaması Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'i tatmin etmedi. "Kol saati" başlığı verdiği bugünkü yazısında Yılmaz Özdil, Çağlayan'ı hedef alan ağır bir yazı yazdı.

"Aslına bakarsanız, Zafer Çağlayan’ın suçu yok" sözüyle yazısına başlayan Özdil,"Hani, sünnet çocuklarına kol saati hediye edilir ya... İşte bu geleneği her kim başlattıysa, her şey onun başının altından çıkıyor" dedi ve devam etti:

Ver pipiyi, al saati.
Bize ilk öğretilen, bu.
Kol saati, pipimizden bile değerli.
Düşün gari.

O yüzden...

Başbakanımız efendimize doğum gününde acaba ne hediye versek diye kafa yoran AKP milletvekilleri, aralarında para toplayıp, Ulysse Nardin marka kol saati aldı. Başbakanımız efendimizin en birinci arkadaşı Silvio Berlusconi, Bilal’in düğününde Bilal’in nikâh şahidi oldu, Bilal’e kol saati taktı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katar’a gezmeye gitti, Katar Emiri jest yaptı, geziyi takip eden gazetecilerimizin otel odalarına birer kol saati bıraktı.

HAŞHAŞİ OLMADAN ÖNCE...

Cemaat henüz haşhaşi ilan edilmemişti, yalaka gazetecilerimiz Pensilvanya’ya el öpmeye gidiyordu, Hocaefendi de her elini öpen yalakaya kol saati takıyordu. Geçenlerde magazin sayfalarında manşetti, Bülent Ersoy yeni sevgilisine takmak için kol saati sipariş etti.

Ki, rüya tabirlerinde bile vardır, rüyada hediye kol saati görmek, getirili işlere, berekete, şöhrete, ikili ilişkilerde muvaffakiyete, ferahlamaya delalettir.

İNANMAYAN BAKSIN!

Dünyanın bütün erkekleri rüyalarında kadın görür, bizim millet hediye kol saati görüyor. İnanmayan internete girsin, baksın, “rüyada hediye kol saati görmek” var, “rüyada hediye kol saati almak” var.

Ramazanda diyanete soruyorlar mesela, oruçluyken hediye kol saati almak caiz midir? Ulema değilim ama, bence, garanti belgesi senin adınaysa, caizdir.

Bu toprakların erkekleri için, adeta erkekliğin tescilidir kol saati... Mürüvvetini görmek gibidir. Kol saatine karşı zafiyetimiz, çocukluğumuzdan bilinçaltımıza işlemiştir. Fiyatı her ne olursa olsun, avanta saat, her şeyden değerlidir.

Ver pipiyi...
Al kol saatini.
Al kol saatini...
Ver memleketi.