Gündem
27 Haz 2012 20:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:51

YILMAZ ÖZDİL'İN BOMBASI BAYAT ÇIKTI! O HABER NEREDE YAYINLANMIŞTI?

Yılmaz Özdil'in "siyasiler de benden öğrenecek" iddiasıyla yazıp "sıkı durun" anonsuyla duyurduğu astronot bilgisi üç gün önce manşet olmuş

Günün en çok dikkat çeken köşe yazıları arasında Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil’in yazısı da yer aldı. Suriye’nin düşürdüğü uçağın kayıp pilotlarından olan Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın hikayesini köşesine taşıyan Özdil, Ertan’ın Türk Hava Kuvvetleri’nin astronot adayı pilotlardan olduğunu yazmıştı.

Sorun şu ki Özdil yazısında paylaştığı bu bilgiyi ilk defa yazıyor gibi gözükse de durum bu değil. Ülkeyi yöneten siyasilerin bile kendi yazısıyla bu bilgiyi öğreneceğini iddia eden Özdil’in paylaştığı o not, Habertürk’ün Pazar günü sür manşetinde yer almıştı. Yani Özdil’in hayli iddialı bir şekilde "flaş flaş" efektiyle duyurduğu astronot kulisi aslında bayatlamış bir bilgi. Gazete Habertürk Pazar günü Genelkurmay’ın Gökhan Ertan’ı astronot eğitimine göndereceğini yazmış, haberi "Astronot pilot" başlığıyla sür manşetten anons etmişti. Yani Özdil’in köşe yazısında "sıkı durun" dedikten sonra belirttiği ve "siyasiler de benden öğrenecek" dediği bilgi üç gün önce bir başka gazetenin sür manşetindeydi. Özdil’in yazısında şehit pilota dair astronot adayı oluşu dışında özel bir not ve hikaye yer almazken yazıdaki iddia da hayli dikkat çekiciydi. Ancak o da Habertürk’ün sür manşetiyle boşa çıkmış oldu.

İşte Habertürk gazetesinin Pazar günü sür manşetten duyurduğu "Astronot pilot" haberi: