Polemik & Kulis
14 Eyl 2021 09:38 Son Güncelleme: 14 Eyl 2021 09:43

Yılmaz Özdil'i hedef almışlardı...İlahiyatçı Cemil Kılıç'tan MİL-Diyanet Sen'e olay yanıt

İlahiyatçı Cemil Kılıç, gazeteci Yılmaz Özdil’i hedef alarak camilere sokulmaması ve cenaze namazının kıldırılmaması yönünde çağrıda bulunan MİL-Diyanet Sen’e seslenerek, “bizden önce Hakka yürürse biz gereken dini görevi yaparız” dedi.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, son dönemde laiklik tartışmalarına neden olan çıkışlarıyla gündem olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı konu aldığı "Diy@net" başlıklı yazısında, "Ali Erbaş doğdu, üç yıl sonra mouse icat edildi. Fare'yle Ali Erbaş akran sayılırlar." ifadelerini kullanmıştı.

Yazı hakkında açıklama yapan, Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet Ve Vakıf Çalışanları Sendikası (MİL-Diyanet Sen), Yılmaz Özdil'i hedef alarak provokatif bir çağrıda bulundu.

Camilere sokulmaması ve cenaze namazının kıldırılmaması istenen açıklamada Özdil için "Çukurlaşan gazeteci müsveddesi", "Ağzı lağım kokan", "Çukur kişilik" gibi hakaretler kullanıldı.

“HADİ İŞİNİZE BAKIN”

Söz konusu açıklamanın ardından MİL-Diyanet Sen’in adına dahi anmayarak “malum şahıslara diyorum” diyen ilahiyatçı Cemil Kılıç, dikkat çeken bir paylaşıma imza attı.

Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “bizden önce Hakka yürürse biz gereken dini görevi yaparız. Hadi işinize bakın...” dedi.

Cemil Kılıç, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Yılmaz Özdil'i tehdit eden ve cenazesinin camiye alınmamasını isteyen ve cenaze namazını kılmayacaklarını ilan eden malum şahıslara diyorum. Allah kendisine uzun ömür versin ama bizden önce Hakka yürürse biz gereken dini görevi yaparız. Hadi işinize bakın...”