Polemik & Kulis
09 Mar 2023 15:19 Son Güncelleme: 09 Mar 2023 15:21

Yılmaz Özdil’e nereden teklif geldi? Manşetten açık çağrı yaptılar…

Sözcü TV’deki ayrılığının ardından Sözcü gazetesinden de istifa ettiğini açıklayan Yılmaz Özdil’e sürpriz bir çağrı geldi.

Gazeteci Yılmaz Özdil Sözcü TV’deki ayrılığının ardından Sözcü gazetesinden de istifa ettiğini açıkladı. Özdil, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda istifasını şu sözlerle duyurdu:

“Sözcü gazetesinde buraya kadar… Uğruna mücadele ettiğimiz insanlar tarafından taşlanmayı göze alarak, kalemin namusunu savunmak için elimden geleni yaptım, kariyerimi ortaya koyarak doğru bildiğimi dosdoğru anlattım, anlatmayı beceremediğimi hayat mutlaka anlatacak, hoşçakalın.”

Söz konusu ayrılığın ardından İYİ Parti’ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesinden Yılmaz Özdil’e açık çağrı geldi.

Bugün manşetten açık çağrıda bulunan gazete, “Doğru söyleyen 9 köyden kovulurmuş, Yılmaz Özdil Sözcü Gazetesi’nden istifa etti. Korkma Yılmaz, arkanda dağ gibi Yeniçağ var. Yeniçağ senin ve ekibinin evi sayılır. Özgün ve bağımsız haberlerin merkezinde her zaman Yılmaz Özdil'e yer var” ifadelerine yer verdi.

İşte o manşet…

 

NE OLMUŞTU?

1 Mart’ta yayına başlayan Sözcü TV’de Genel Müdür Yılmaz Özdil’in ayrılığı şok etkisi yaratmıştı.

Sözcü TV’deki görevinden uzaklaştırılması için CHP yönetiminin aleyhine kampanya başlattığını söyleyen Özdil, şu ifadeleri kullanmıştı: “‘Meral Akşener masayı dağıttı diyenler akçeli gazetecilerdir' dediğim için, CHP yönetiminin adını kullanarak benim aleyhime linç kampanyası başlatanlar, ne diyecekler şimdi?”

Bu yaşananların ardından dün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıklayan Yılmaz Özdil, bugün ise Sözcü gazetesinden istifa ettiğini duyurdu.