Televizyon
17 Mayıs 2014 09:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Yılmaz Özdil'den skandal Soma yorumu! Bu ölüm normaldir hatta müstehaktır!

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, Halk TV'de Soma'da yaşananları anlatırken skandal bir söze daha imza attı.VİDEO

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, öyle bir söz söyledi ki tüyler ürpertti! Özdil, Halk TV'de katıldığı canlı yayında Soma'da yaşamını yitiren işçilerin AK Parti mitinglerine para karşılığı götürüldüğünü iddia etti. Özdil, Erdoğan'a katıldığını söylerken yaşananlar için de "müstahaktır" yorumunda bulundu.

Yılmaz Özdil, Soma'da yaşanan facianın ardından Halk TV'de katıldığı programda söyledikleriyle bir kez daha gündemde! Özdil, Soma'da yaşananları anlatırken, yaşamını yitiren işçilerin yerel seçimlerde parayla AK Parti mitinglerine katıldığını iddia etti. İşte Özdil'in tepkilere neden olan o sözleri;

"TÜRKİYE'YE MÜSTAHAKTIR"

"Meclis'te bir tartışma yaşanmıştı. Bu Soma işçilerinin, maden ocağında çalışma yerine baratleriyle birlikte AK Parti mitinglerine katılmalarıyla ilgili olarak. O zaman Çalışma Bakanı, cevap vermişti "Ne var yani bir maden sahibi, herhangi bir partiyi sevmesi yasak mı?" demişti. Dolayısıyla burada ben Başbakan'a katılıyorum. Yani bu olan biten gayet, normaldir hatta müstahaktır bile denilebilir. Türkiye Tayyip Erdoğan ile layığını bulmuştur. Bana göre hepimizi daha büyük facialarda beklemektedir.

İŞTE O SÖZLER-VİDEO

Özdil bu sözleriyle Twitter'da en çok konuşulanlar listesinde yer aldı.

Twitter kullanıcıları gazeteciyle ilgili şu yorumları yaptı:

Furuatavni ‏@Fecaatavni Y.Özdil ağzından ishal olmuş"diyorlar doğru mu ?
Tuba Yavuz ‏@TubaYavz  "İşçiler için bu kaza normaldir hatta müstehaktır, Türkiye layığını buldu" diyen Y.Özdil kazara gebersen ve ona müstehaktı desek nasıl olur?
neytullahgordag ‏@neytullahgordag  Günaydın Türkiye,Uyan Türkiye- Soma da ölenlere müstehaktır,uluderede ölenlere katır diyene #SomaBizeÖğrettiKi prim verme türkiye.. Y.Özdil
Seval ‏@Demsiz_cay  Y.Özdil i savunanlar maden işçilerinin akp mitingine gittiği için ölümlerinin müstehak olduğunun düşünen çağdaş yobazlardır.
Rüzgar Deniz ☮ ‏@rzgr_dnz Y.özdil AKP'ye oy verenlere ölümü hak görür AKP kendisine oy vermeyenleri öteki yapr! Bir madalyonun iki yüzü onlar !!!
Türkân Çatal ‏@turkancatal  Y.Özdil 'e Turkiye'nin aydin yuzu diyene sadece gulerim. Kendisi irkci bir kisiliktir, o kadar. Keza Roboski'yi hatirlamak yeterli.
esra ipek uçar ‏@esraipekucar  Gün boyu kaç konuşmayı ağzım açık seyrederken Y.Özdil'in aklını kaybettiğini duyacağımı tahmin etmemiştim. Onun acısı en büyüğü herhalde.
Cemre Nur Meleke ‏@CemreNurMeleke BB nın mitingine gitti diye sen ölen işçiye müstehaktır(!) diyorsan, Erdoğan'ın iğrenç zihinsel yapısından senin ne farkın kalıyor Y.Özdil?!
eychdii ‏@eychdii  YÖZDİL, sanırım yarın sokağa çıkamayacak hale geleceksin.
Λrnold CİWΛRDΛGΞZΞR ‏@Argonomik  Y.Özdil'in halk tv de  "bu madenciler akp nin mitingine gittiği için müstehak olmuş" dediği anda insanlığımdan utandım tv yi kapadım.
dilannn ‏@dilan_alp Y.Özdil sayesinde "ironi"nin ne demek olduğunu da yeniden öğrendik!!
İnteraktif Kedi ‏@interaktifkedi  Y. Özdil 'in hatası ölüm uykusuna yatmış halkımızın ironileri anlamasını beklemesidir. Her seviyeye göre konuş kardeşim, harf harf açıkla.