Medya
17 Mayıs 2020 09:37 Son Güncelleme: 17 Mayıs 2020 09:42

Yılmaz Özdil’den RTÜK’e Sevda Noyan tepkisi!

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü köşe yazısında Sevda Noyan’ın Ülke TV’deki ‘ölüm listesi’ sözlerine ceza vermeyen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in “Bu söylenenleri cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz” sözlerine tepki gösterdi.

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Sevda Noyan’ın Ülke TV’deki ‘ölüm listesi’ sözlerine ceza gelmemesi ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in “Bu söylenenleri cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz” sözlerine tepki gösterdi.

Özdil, bugünkü köşe yazısında RTÜK’ün daha önce bazı programlara verdiği cezaları hatırlatarak, “Istakoz pişirmek, suç. Komşularını tasarlayarak katletmek, büyütülecek bir konu değil” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil’in “Istakoz” başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Televizyondaki yemek yarışmasında ıstakoz pişirdiler, “ıstakozların pişirilmesi çocukları olumsuz etkiliyor” denildi, Rtük ceza kesti.

Şarkıcı Gülşen kırmızı mayo ve kırmızı çizmeler giyerek klip çekti, “eskort kadın reklamlarına benziyor” denildi, Rtük ceza kesti.

Çizgi film The Simpsons'da cadılar bayramı kutlandı, “çocuklarımızı hıristiyan yapacaklar” denildi, Rtük ceza kesti… Böylece Türkiye, dünya tarihinde çizgi filme ceza veren ilk ve tek ülke unvanını aldı!

Ben Bilmem Eşim Bilir'de dansöze para yapıştırma yarışması yapıldı, 90 saniye içinde en çok para yapıştıran erkek yarışmacı birinci oldu, “araba kazanmak için ahlaksızlık yapılıyor, aile yapısı sarsıldı, erkekler eşlerini aldatmaya teşvik edildi” denildi, Rtük ceza kesti.

Sütaş reklamlarında bilgisayar animasyonuyla vole atan santrafor inek figürü kullanıldı, “memeleri görünüyor” denildi, Rtük ceza kesti.

Hal böyleyken… Feto hayranı teyzenin biri televizyona çıktı, komşularını topluca katledeceğini, 50 kişiyi götüreceklerini, silahlarının hazır olduğunu, oturduğu sitede kimleri öldüreceklerine dair liste yaptığını söyledi.

Rtük ceza kesmedi. Aksine, sahip çıktı… Rtük başkanı “büyütülecek bir konu değil” dedi. “Bu söylenenleri cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz” dedi.

Istakoz pişirmek, suç. Komşularını tasarlayarak katletmek, büyütülecek bir konu değil.”