Medya
24 Oca 2019 08:40 Son Güncelleme: 24 Oca 2019 09:36

Yılmaz Özdil'den Cumhuriyet yazarına 'kitap' tepkisi! "Cehennem çukuruna odun taşıdı"

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Mustafa Kemal kitabının özel serisinin 2 bin 500 TL'ye satılmasına tepki gösterenleri eleştirdi.

Kitabın fiyatı nedeniyle saldırıya uğradığını belirten Özdil, bu süreçte kendisini yalnız bırakan bazı isimlere tepki gösterdi. Özdil, Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı için "Hayal kırıklığı" ifadesini kullandı.

Yılmaz Özdil, "Dünyanın en büyük ailesine yürekten teşekkür ederim" başlığıyla yayımlanan yazısında 2 bin 500 TL'ye satılan Mustafa Kemal kitabının dakikalar içinde tükendiğini söyledi.

Okurların ilgisi nedeniyle Kırmızı Kedi Yayınevi'nin internet sitesinin çöktüğünü, telefon hatlarının kilitlendiğini belirten Özdil, şöyle devam etti:

— Tarikatçıların, cemaatçilerin, ikinci cumhuriyetçilerin, haysiyet cellatlarının, itibar tetikçilerinin topluca çullanmasına rağmen… Sözcü gazetesinin yazıişleri tarafından yalnız bırakılacağımı bilenlerin, lisans iptali tehdidiyle Halk tv'nin mecburen sessiz kalacağını bilenlerin, planlı linç zamanlamasına rağmen… Gazetelerinin manşetlerinden, köşelerinden, televizyonlarından, radyolarından, internet sitelerinden, trollerinden, dört gündür 24 saat kesintisiz hakaret etmelerine, küfür etmelerine, kusmalarına, ağzından köpükler saçan amok koşucuları gibi çığlık çığlığa nöbet geçirmelerine rağmen…

— Atatürkçü bilinen ve bir kelime olsun desteğini beklediğimiz isimlerin, aman bana da saldırmasınlar diyerek, ölü balık taklidi yapmalarına rağmen, her konuda fikir beyan edenlerin, dört gündür sanki telefonlarının şarjı bitmiş gibi kapsama alanı dışında gezmelerine rağmen… Maalesef, yalancıların iftiracıların cehennem çukuruna odun taşıyan Orhan Bursalı gibi hayal kırıklıklarına rağmen… Başaramadılar. Mustafa Kemal kitabının 1881 adet basılan, bir daha asla basılmayacak olan, dünyada sadece 1881 kişinin sahip olacağı, seri numaralı prestij versiyonu, saat 9'u 5 geçe çıktı, 9'u 6 geçe bitti.