Medya
25 Mayıs 2021 07:36 Son Güncelleme: 25 Mayıs 2021 08:34

Yılmaz Özdil'den bomba 'Binali Yıldırım' yazısı: Valla ben bile bu kadarını tahmin etmezdim

Sedat Peker'in Binali Yıldırım'ın oğlu hakkındaki iddiaları sonrası, Yıldırım'dan açıklama gelmiş ancak kamuoyu tatmin olmamıştı. Bu tartışmalar sürerken, Yılmaz Özdil'den çok konuşulacak bir yazı geldi.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü yazısında, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın geçmişten bugüne yaptıklarını ve söylediklerini derledi.

Özdil, "Yıllar evvel bu yazı serisine başladığımda iki paragraftan ibaretti. Valla ben bile bu kadarını tahmin etmezdim…" değerlendirmesinde bulundu.

Özdil'in bugünkü yazısı şöyle:

"Balkan harbinden kalma ilkel vagonlara hız yaptırdı, ilk virajda 41 insanımız öldü… “Niye istifa edeyim, treni ben mi kullanıyorum” dedi.

Bu faciadan sadece 20 gün sonra iki tren kafa kafaya tokuştu, altı insanımız daha öldü… “İstifa etmeyi uygun bulmuyorum, karayollarında her sene beş bin kişi ölüyor” dedi.

 

Henüz 22 yaşındaki oğlunun 445 bin euroya gemi aldığı ortaya çıktı… “Ne var bunda, 445 bin euro büyük bir para sayılmaz” dedi.

Türkiye'de herkesin yasadışı şekilde telefonlarının dinlendiği ortaya çıktı, telefonlardan sorumlu bakan olarak ne önlem alıyorsunuz diye sordular… “Dinlenmek istemiyorsanız telefonda konuşmayın” dedi.

 

THY uçağı Diyarbakır'da düştü, 75 insan hayatını kaybetti… “Uçakta teknik kusur bulunmuyor” dedi.

Atlasjet uçağı Isparta'da düştü, 58 insan hayatını kaybetti… “Uçakta teknik kusur bulunmuyor” dedi.

THY uçağı Amsterdam'da düştü, dokuz insan hayatını kaybetti… “Uçakta teknik kusur bulunmuyor” dedi.

Karaköy iskelesi bakımsızlıktan battı… “Ekiplerimiz sabaha kadar çalışıp batığı emniyete aldı” dedi.

Haydarpaşa garı meşale gibi yandı… “Herhangi bir kusur görünmüyor” dedi.

Ankara metro inşaatında göçük oldu, kaldırımda yürüyen bir vatandaş hayatını kaybetti… “Normaldir, dünyada da böyle” dedi.

Avrasya Maratonu koşuldu, 30 bin kişi köprünün üzerindeyken titreşim başladı, beşik gibi sallandı, elektrik direkleri otomobillerin cam sileceği gibi sağa sola hareket ediyordu, tarihi felaketin eşiğinden dönüldü… “Asma köprü olur da sallanmaz mı, köprünün işi zaten sallanmak, köprü eğer sallanmazsa korkmak lazım, neymiş, elektrik direkleri sağa sola yaylanıyormuş, elektrik direkleri aksesuardır, saçın rüzgarda savrulması gibi bir şeydir, kökü orada direğin, bilip bilmeden milleti paniğe sevketmeyin” dedi.

Üç yıl sonra… “Avrasya Maratonu'nda köprüden artık koşarak değil, yürüyüş şeklinde geçilecek, grup grup alınacak, çünkü Boğaziçi Köprüsü asma köprüdür, asma köprü olunca toplu halde geçmenin rezonans riski var, rezonans olunca ne oluyor, köprüdeki salınımlar artıyor, salınımlar eğer köprünün özgür frekansıyla aynı değere ulaşırsa, artık sönümlenmiyor, köprü yıkılıncaya kadar devam ediyor, aynen deprem gibi, işin fiziği bu” dedi.

Üniversite sınav sorularının çalındığı ortaya çıktı… “Hile hurda işi yeni değil, bizim zamanımızda da vardı” dedi.

Pkk'yla masaya oturdular, açılım'ı şöyle savundu… “Bölünürüz diyorlar. Yalan. Terör örgütünün ortaya çıktığı zamanki Türkiye topraklarıyla bugünkü Türkiye toprakları arasında ne fark var? Eksilme var mı? Yok. Artma var mı? Var. Dolgular yapmışız. Deniz dolguları. Türkiye 12 bin kilometre büyümüş. Hani nerede bölünme? Koca bir yalan. Bölünme yok.”

Üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim'den başka isim bulamadınız mı diye sordular… “Yavuz Sultan Selim'in Alevi katliamı yaptığına dair iddialar soyut iddialardır, Alevi katliamı efsanedir, gerçeklikle alakası yoktur” dedi.

İzmir Limanı'ndaki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda bacanağını gözaltına aldılar… “Haberim yok, benimle ne alakası var” dedi.

Havuzcu müteahhit gevrek gevrek gülerek “Binali kalırsa yaşadık, milletin orasına koyacağız” dedi… Bu konuyla alakalı olarak ne düşündüğünü sordular, “ciddiyetten uzak, asparagas bir haber” dedi.

50 milyon vatandaşın kimlik bilgileri çalındı, internette yayınlandı… “Hayır, yok böyle bir şey, geçmişte yaşanmış bir hadise” dedi.

İzmir büyükşehir belediye başkanlığına aday oldu, açık farkla kaybetti, “paralel yapı mağduru oldum, o yüzden kazanamadım” dedi.

Oğlunun Singapur'da kumarhanede rulet oynarken fotoğrafı çıktı… “Hiç umuruma gelmez, şerbetliyim, ekşi ayran içmedim ki karnım ağrısın” dedi.

Atatürk Havalimanı canlı bombalarla basıldı, otomatik silahlarla taraya taraya 46 insanı katlettiler… “Güvenlik zafiyeti var mı yok mu tarzında muhabbetler oluyor, güvenlik zafiyeti yok, işin özü bu” dedi."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN