Gündem
05 Eyl 2014 09:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:38

Yılmaz Özdil yeni adresini açıkladı! Ünlü gazeteci nerede yazacak?

Hürriyet gazetesi ile geçtiğimiz haftalarda yollarını ayıran Yılmaz Özdil, yeni yol haritasını açıkladı.

Ağustos ayında Hürriyet'in yazısını sansürlemesi nedeniyle gazeteden ayrılan Yılmaz Özdil dün akşam Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunumuyla yayınlanan 'Halk Arenası' programına konuk oldu.

WASHINGTON POST YA DA NEW YORK TIMES!

Hürriyet'ten sonra nerede yazacağı merak konusu olan Özdil, Dündar'ın sorusuna "Bundan sonra Washington Post ya da New York Times" gazetesinde yazarım herhalde" diye yanıt verdi. Öte yandan, programın diğer konuklarından Müjdat Gezen ise esprili bir şekilde "Yılmaz bana söyledi, bundan sonra Sözcü'de yazacak" dedi.

YAZIMIZIN YAYINLANMADIĞI YERDE CEKETİMİZİ ALIR GİDERİZ!

Hürriyet'ten ayrılış nedeni sorulan Özdil programda şöyle konuştu:

Birincisi ben yazarım basar değilim. Ben yazımı gönderdim. Yayınlayamayız dediler, 'siz bilirsiniz' dedim. Hadise bundan ibaret. Neticede biz kendimize Çetin Emeç, Uğur Dündar'ı kendisine idol edinmiş bir nesle aidiz. Yazımızın yayınlanmadığı yerde bizim ceketi alıp çıkmamız kadar doğal bir şey olamaz.

ORADA OLMASAM DA HÜRRİYET TÜRKİYE'NİN AMİRAL GEMİSİDİR

Sayın Vuslat Doğan Sabancı'ya çalışıyor olmanın onurunu yaşadım. Basılmayan yazıya sitem etmekten çok 7 senedir yazdırılanlara teşekkür etme taraftarıyım. Bu 7 senede ben Hürriyet'te 2 bin küsur yazı yazdım. Bu 2 bin 700 1 adet tekzip bile yemedim bir tek kuruş tazminat cezasına çarptırılmadım, kaybedilmiş bir davam yok. Bekir Coşkun'dan aldığım köşeyi tertemiz emanet ettim. Orada çalışsam da çalışmasam da Hürriyet gazetesi Türkiye'nin amiral gemisidir.

AKİF BEKİ TAHA AKYOL GİBİ TİPLER

Ama Doğan ailesinin de Bekir Coşkun, Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ya da diğerleri orada değilken, Akif Beki Taha Akyol gibi tipler niye burada çalışıyor da Uğur Dündar burada çalışmıyor diye kendine sorması belki yurttaş olarak doğru olabilir.

SADECE ZEYBEK OYNARKEN DİZ ÇÖKERİZ

Hangi gazetede çalışacağım belli değil. Önümüzdeki hafta karar vereceğiz. Ama şunu açıkyüreklilikle söyleyebilirim. Biat etmeyeceğiz, teslim olmayacağız. İzmir'den söylemenin onurunu bir kez daha yaşıyorum biz sadece zeybek oynarken diz çökeriz.

CANLI YAYINDA ÖZDİL'E SÖZCÜ İÇİN KULİS!

Fakat programın konuklarından Müjdat Gezen’de bu cevaba esprili bir şekilde ”Yılmaz bana söyledi bundan sonra Sözcü’de yazacak” dedi. Uğır Dündar’ın da bu konudaki fikri, Özdil’in bundan sonra Sözcü ailesine katılması gerektiği yönündeydi.

Sözcü gazetesinin "objektif, sansür uygulamayan ve Türkiye’nin en çok okunan gazetelerinden birisi" olduğunu belirten Dündar, açık şekilde Özdil’i kendi gazetesine katılmaya davet etti. Ödil’in kesin kararı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.