Medya
27 Eyl 2013 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

YILMAZ ÖZDİL 'RED KİT BİLE BU KADAR HIZLI YAKALAYAMAZDI!'

Yılmaz Özdil cezaevinden tünel kazarak kaçan PKK'lıların bu kadar çabuk yakalanmasını manidar buldu.

Gazete manşetlerine iki gündür damgasını vuran toplu PKK firarına günün en ilginç yorumu Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'den geldi. Özdil şaşkına çeviren komplo teorisinde PKK'nın bu firarı hükümete mesaj vermek için örgütlediğini ve mesaj yerine ulaşınca firari mahkumları bilerek yakalattığını ima etti.

"Red Kit bile bu kadar çabuk yakalayamazdı" diyerek söze başlayan Özdil PKK'nın firarla verdiği mesajı "“Görüyorsun, seni istediğim zaman böyle madara ederim, istediklerimi ver, firarileri al” mıdır?" sorusuyla yazdı.

Red Kit bile bu kadar çabuk yakalayamazdı

Metro gibi istasyonlu tünel yapmışlar.

Elektrik tesisatı çekip, aydınlatma sistemi kurmuşlar. Kaçmışlar. Ayrılıp, dağılıp, hedef küçültmek varken, armut gibi hep beraber yürümüşler. Karakol baskınına bile en fazla 3’erli 5’erli gruplar halinde giderken, 17 kişi topluca, birlikte durmuşlar. Öyle mi?

*

Bizimkiler de, inşaata amele toplar gibi, teee 20 kilometre ötedeki ormana gidip, kamuflaj coğrafyasında, bunları eliyle koymuş gibi bulmuş. Öyle mi?

*

Kışladan firar edince, memlekete dönmenin başka yolunu bilmediği için tıpış tıpış otogara giden ve ilk gördüğü inzibata enselenen acemi er mi sandın sen bunları emmioğlu?

*

Şimdi bakın...

*

“Zamanlamaya dikkat!”
Hatırlıyorsunuz bu klişeyi di mi?

*

PKK ne zaman saldırsa, yalaka basın koro halinde aynı lafı manşet yapardı. Vay efendim, barışa gidiliyormuş da, karanlık odaklar çomak sokmuş, zamanlamaya dikkat’miş... Neymiş efendim, hükümet ne zaman olumlu adım atsa, derin güçler devreye giriyormuş, zamanlamaya dikkat’miş filan.

*

E yok mu bugün dikkat çekilecek zamanlama? Sıradan bi zaman mıdır? Niye hiç bahsetmemiş zamanlama işinden yandaş arkadaşlar?

*

Mesela... Bu hadisenin, tam da, kıran kırana pazarlıkları devam eden demokratikleşme paketinin arifesinde yaşanması tesadüf müdür? Hükümeti çok zor durumda bırakan rezaletin, askeri polisi kahramanlaştırarak tatlıya bağlanması, tatlı tesadüf müdür?

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN