Gündem
13 Haz 2011 14:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:27

YILMAZ ÖZDİL: KILIÇDAROĞLU KOLTUĞUNU KAYBETTİ

Yılmaz Özdil, dün akşam Star TV'de seçim sonuçlarını yorumladı. Özdil'e göre Kılıçdaroğlu artık koltuğunda oturamayacak. VİDEO

’Kılıçdaroğlu seçimle birlikte koltuğunu da kaybetti!’

Bu çarpıcı analiz, seçimin ardından CHP ve MHP’de kongre sürecinin başlayacağını ileri süren Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil’den geldi. Dün Star TV’de yaptığı yorumlarda ’Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi koltuğunda oturmayı sürdüremez’ dedi.

Uğur Dündar’ın "CHP oylarını son seçimlere göre yükseltti, bu durumda neden CHP çalkalanma sürecine girsin?" sorusunu Özdil şöyle yanıtladı:

HEPİMİZ GÖRECEĞİZ

"Çalkalanma dönemine girmez. Kılıçdaroğlu koltuğu kaybetti. Bunu zamanla hepimiz göreceğiz.

Bana göre 2002’den beri AKP’nin toplum nazarında yaptığı en büyük hata Habur’du. CHP’de kaset skandalıyla beraber, yönetim değişikliği, milletvekili bazında da değişikliğe neden oldu. Partinin omurgasını, genel çizgisini oluşturan milletvekilleri tasviye edildi.

Bununla birlikte CHP’de de yeni bir söylem başladı. Bu söylem, AKP’nin açılım söylemiyle bire bir örtüşüyordu. Doğrudur yanlıştır demiyorum. Ama bu rota değişikliği AKP’nin Habur ile birlikte yaptığı taktik hatayı düzeltti. Ama Kılıçdaroğlu PKK’lı, AKP de milliyetçi konumuna geldi.

ANKETÇİLER VE GOYGOYCU MEDYA

Bugün karşılaştığımız sonuç da bunun cevabıdır. CHP seçmeni AKP’den, MHP’den CHP’ye yönelen seçmen anketçiler ve goygoycu medya tarafından kandırıldı. Bugün aldığımız sonuç budur.

Ben bunu testi kırılmadan önce söylediğim için bu gün de söylüyorum. Bu sonuçla beraber CHP’nin bu yönetimi koltuğunda oturmayı başaramayacaktır."

KILIÇDAROĞLU KOLTUĞUNU KAYBETTİ VİDEO