Medya
20 Ağu 2015 12:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:49

Yılmaz Özdil Kadir Mısıroğlu'nu yerden yere vurdu: Maraş dondurmacısı gibi fesle dolaşan tarihçi...

Sözcü yazarı Özdil, köşe yazısında "Maraş dondurmacısı gibi kafasında fesle dolaşan tarihçi..." dediği Mısıroğlu'nun akli rahatsızlığı olduğu için bir dönem akıl hastanesinde yattığını anımsattı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki "Beştepe Sofrası"na Atatürk'e hakaret eden yazar Kadir Mısıroğlu'nun davet edilmesine bir tepki de Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'den geldi.

Özdil eski defterleri açtı ve Mısıroğlu hakkında bilinmeyen bir şeyi açıkladı.

BİR SARAY SOYTARISI EKSİKTİ

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel dün "Kadir Mısıroğlu'nun o sofraya davet edildiğini ilk duyduğumda, aklıma gelen ilk düşünce şu oldu; 'O Saray'ın bir soytarısı eksikti, onu da buldular" açıklaması yapmıştı.

MISIROĞLU NELER DEMİŞTİ?

A Haber kanalında yaptığı tarih programlarıyla bilinen İslamcı yazar Kadir Mısıroğlu’nun Atatürk’e yönelik tepki çeken ifadelerinden bazıları şöyle:

Resmi Facebook hesabından 10 Kasım 2014’te yapılan paylaşımda,  "10 Kasım'da saat 09:05'te kenefe (tuvalete) gidin" diye yazıldı.

"Kemalizm İslam dinini reddetti. Atilla Oral'ın Sansürlenen Atatürk Mektubu kitabında biz öğrencilere İkra (oku) safsatasını mı okutacağız diyor. Lise tarih kitabı yazılırken Türk Dil Kurumu bu bölümü  sansürleyip yayınlamadı."

"Yunan harbi olamasaydı şöyle olurdunuz böyle olurdunuz. Atatürk bizi kurtardı sözleri doğru değil. Böyle bir şey yok. Bunun adı Milli Mücadeledir. İstiklal harbi değil. Cidar-ı Milli'dir bunun adı. Millet kendi kendini kurtardı ve o başarı sonra bir kişiye mal edildi. Eskiyi kötülemek yeniyi ayyuka çıkarmak için yapılan mübalağaydı. Ne İstiklal Marşı'na İstiklal Marşı, ne de Yunan harbine istiklal harbi demek doğru değildir.

"Budizm diye bir din var, putçu bir dindir. Uzak Şark'ta. Ben iddia ediyorum, Buda'nın heykelinden fazla Mustafa Kemal'in heykeli vardır bu ülkede. Bu ne menem bir şeydir, başka milletler büyük adam yetiştirmediler mi?"

"...Bu putçuluk. Hangi kahramanın ölüm yıldönümünde bu kadar insanı trafikte durduruyorlar. Ben Mustafa Kemal'i sevmeye mecbur muyum? Ben adam değil miyim, farklı düşünemez miyim?"

YILMAZ ÖZDİL NELER YAZDI?

Sözcü yazarı Özdil, köşe yazısında "Maraş dondurmacısı gibi kafasında fesle dolaşan tarihçi..." dediği Mısıroğlu'nun akli rahatsızlığı olduğu için bir dönem akıl hastanesinde yattığını anımsattı ve "Kafasında fesle dolaşan bu arkadaş, Bakırköy akıl hastanesinde yattı. Cerrahpaşa psikiyatri kliniğinde yattı. Harbi harbi raporludur yani." yazdı.

İşte Özdil'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarih ile ilgili açıklalamarındaki yanlışların kaynağı olarak gördüğü Mısıroğlu için yazdıklarından dikkat çeken bir bölüm:

"(...) haliyle merak ediyorduk, nerden öğreniyor bunları?
Dün anladık...

Tarihçileri sarayına çağırdı.
"Tarihçi" diye sofrasına oturttuğu tiplerden biri, Maraş dondurmacısı gibi kafasında fesle dolaşan Kadir Mısırlıoğlu'ydu.

*

"10 Kasım'da saat 9'u 5 geçe kenefe gidin" diyen... "Mustafa Kemal'in verdiği zararı Yunan yapmazdı" diyen... Mehmet Akif Ersoy'a "sersemin teki" diyen... "Çanakkale harbi, büyük bir harp değildir" diyen... "Van münüt sözü, İstiklal harbinden daha mühimdir" diyen... "Karl Marx'a Das Kapital'i cinler yazdırdı" diyen, Kadir Mısırlıoğlu.

*

Bi tarihi bilgi de ben vereyim.

*

Kafasında fesle dolaşan bu arkadaş, Bakırköy akıl hastanesinde yattı. Cerrahpaşa psikiyatri kliniğinde yattı. Harbi harbi raporludur yani.