Magazin
16 Kas 2011 16:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:00

YILMAZ GÜNEY'İN VELİAHDI SÖZLERİNE NE YANIT VERDİ?

Mahsun Kırmızıgül cephesi, 'Yılmaz'ın hayatını çekmekte zorlanır' diyen Fatoş Güney'e yanıt geldi.

Bugüne kadar çektiği tüm filmlerle yönetmenlik konusunda iddiasını ortaya koyan Mahsun Kırmızıgül, idolü olarak gördüğü Yılmaz Güney'in hayatını filme çekmeye hazırlanırken, Fatoş Güney'den bu konuda olumsuz bir eleştiri gelmişti. Yaptığı açıklamada Mahsun Kırmızıgül'ün bu işin altına elini koymakta zorlanacağını belirten Güney'e, Kırmızıgül'ün Boyut Film şirketindeki ortağı ve yapımcısı Murat Tokat'tan cevap geldi.

Tokat, Fatoş Hanım'la görüşmeler yaptığını ancak filmi hemen çekeceklerini söylemediklerini belirtti. Tokat sözlerine şöyle devam etti:

İKİ SENE HAZIRLIK GEREK
"Bu uzun süreçli bir iş. Öyle 'Hadi çekelim' diyerek çekilecek bir iş değil. Normal bir sinema filmi değil, Yılmaz Güney filmi çekiyorsan uzun bir araştırma gerekiyor. En az iki sene bir hazırlık aşaması var. Şu anda elimizde yaptığımız işler var. Onlar bitmeden bu işe yoğunluğumuzu veremeyiz. 'Yapıyoruz' diyerek yola çıkmadık, 'Yapmıyoruz' da demedik. Sözleşme aşamasına daha gelmemiştik. Bu sözleri neden söylediğini bilemiyorum. Böyle bir projeye başlamak için senaryosunu çıkartıpmaddi olarak neye mal olur onu da görmek gerekiyor. Bu işin bir de yurtdışı boyutu var. Başkası çekip de başarısız olursa üzülürüm."

Mahsun Kırmızıgül'ün, Güney'in veliahdı olduğu söylentilerine ise ünlü yapımcı Tokat, "İnsanların söylemesiyle Mahsun Kırmızıgül kendini veliaht olarak görmüyor elbette. Ancak veliahdı olarak görünmek de hoşuna gidiyor" cevabını verdi.