Gündem
16 Ağu 2016 14:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:28

Yılmaz Erdoğan'dan Başbakan Yıldırım'a Hakkari ricası!

Hakkari'nin ilçe olmasına tepki gösteren Yılmaz Erdoğan, Başbakan Yıldırım'la görüşmek için 4 otobüs dolusu Hakkarili ile Meclis'e geldi.

CNN Türk'te yer alan habere göre, Sanatçı Yılmaz Erdoğan ve 4 otobüs dolusu vatandaş Hakkari’nin ilçe olmasına tepki göstermek ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek üzere Meclis’e geldi. Ziyaret sonrası Erdoğan, "Sayın Başbakanın söylediği, ilçe olmanın Hakkari’nin aleyhine olmayacağı bir konuşmaydı. Bakalım göreceğiz. Biz (ilçe) olmasın ricamıza devam ediyoruz" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilen yasa tasarısıyla Hakkari ve Şırnak il olmaktan çıkarılacak. Hakkarili sanatçı Yılmaz Erdoğan, Hakkari’nin ilçe yapılmasına tepki göstermek ve Başbakan Yıldırım ile görüşmek üzere TBMM’ye geldi. Ziyaret sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada Erdoğan, Başbakan Yıldırım’ın kendilerine Hakkari’nin ilçe olmasının daha iyi olacağını, ekonomik anlamda kayıp olmayacağını söylediğini belirterek, “Benim ikna olmamdan çok şuanda ben Hakkari temsilcisi pozisyonunda sayılamam. Hakkari’nin temsilcisi Hakkarililerdir orada yaşayan insanlardır şuanda. Onlarda 3-4 otobüs gelmişler” diye konuştu.