Televizyon
05 Kas 2020 14:51 Son Güncelleme: 05 Kas 2020 14:53

Yılmaz Erdoğan o kanalda programa başlıyor

Yılmaz Erdoğan ile Öğrence programı 7 Kasım’dan itibaren her cumartesi saat 20.00’de o kanalda yayınlanacak. Erdoğan, yazar, yönetmen ve oyuncu olarak birikimini yazar adayları, sinema ve tiyatro severlerle paylaşıyor.

TRT 2’nin yeni programı Yılmaz Erdoğan ile Öğrence, 7 Kasım’dan itibaren her cumartesi saat 20.00’de ekranlara geliyor. Erdoğan, yazar, yönetmen ve oyuncu olarak birikimini yazar adayları, sinema ve tiyatro severlerle paylaşıyor.

Üretken bir anlatıcı olarak yazıp yönettiği filmlerde seyirciyi farklı hikâye geleneklerinin örnekleriyle buluşturan 80’li yıllarda başladığı televizyon odaklı senaryo yazarlığına, 90’lı yıllarda tiyatro, 2001 yılında da sinema ile devam eden Yılmaz Erdoğan, Öğrence programı ile tüm tecrübe ve birikimini izleyiciye aktarıyor.

 

Bir sınıf ortamında geçen ve 13 bölümden oluşan Öğrence'de Erdoğan, senaryo yazarlığı alanına meraklı olan ve yazmak isteyen her yaştan yazar adaylarına yol gösteriyor. Programda, uluslararası kurallara uygun biçim-içerik dengesi içinde senaryo yazma tekniklerini kendine has diliyle anlatan Erdoğan, öğrenme ile eğlenceyi birleştiren bir üslup tercih ediyor.

Yılmaz Erdoğan ile Öğrence, 7 Kasım’dan itibaren her cumartesi saat 20.00’de TRT 2’de ekranlara geliyor.