Medya
22 Kas 2019 12:51 Son Güncelleme: 22 Kas 2019 13:44

Yılların gazetecisi Rahmi Turan tongaya mı düşürüldü?

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın geçen gün iddia ettiği Külliye'ye çıkan CHP'li iddiası köşe yazarlarının da ana gündem maddesi oldu.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, “CHP’li bir siyasetçi Erdoğan ile Saray’da görüştü” iddiasını kaleme alan Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan’a tepki gösterdi.

Bugünkü köşesinden Turan’a seslenen yazar, “Ben olsam ustanın yerinde Beştepe’ye gizlice gittiği söylenilen o CHP’li ismi açıklayamıyor isem…Bana bu hayal ürünü bilgilerle operasyon çeken kim onu açık açık yazar ve rezil ederim.” ifadesini kullandı.

İşte Sevilay Yılman'ın bugünkü yazısı:

Rahmi Turan mı operasyon çekiyor yoksa ona mı çekiliyor?

Zaten dünkü yazımda anlatılanların çok doğru olduğuna ihtimal vermediğimi yazmıştım ama "Yine de siyasettir bu! Gerçekse de hiç şaşırmam” deyip bir açık kapı bırakmıştım…

Fakat gerek yokmuş o açık kapıya filan zira Sözcü Gazetesi Başyazarı Rahmi Turan’ın önceki gün “müthiş haber” başlığı altında yazdıkları ne yazık ki; “müthiş fos” çıktı!

Hem Rahmi Turan dün devam ettirdiği konuda akla ziyan gerekçelerle Beştepe’ye gittiğini iddia ettiği o üst düzey CHP’linin ismini açıklamadı.

Hem de Beştepe’den yapılan açıklamalarda yazılanlarla ilgili; “Gerçek dışı, hayal ürünü!” ifadeleri ile net bir biçimde söz konusu olayla ilgili nokta konuldu.

Belli ki asparagas… Ve belli ki Rahmi Turan’ı birileri fena trollemiş.

Tabii durum böyle olunca da bu defa akıllara başka sorular gelmeye başladı.

Koskoca Rahmi Turan… Yılların gazetecisi… Biz daha yokken hayatta o başlamış bu meslekte…

Nasıl düştü peki bu tongaya?

Kim ya da kimler gündemi sarsacağı besbelli olan böylesi bir hikayenin doğruluğuna ikna etti Turan’ı da ve köşesinde yazmasını sağladı?

Ben olsam ustanın yerinde Beştepe’ye gizlice gittiği söylenilen o CHP’li ismi açıklayamıyor isem…

Bana bu hayal ürünü bilgilerle operasyon çeken kim onu açık açık yazar ve rezil ederim.

Ha tabii ben böyle düşünüyorum…

Yani bana göre durum bu ama benim gibi düşünmeyenler hatta tam tersinin olduğunu söyleyenler de var.

Operasyonun Rahmi Turan’a değil, aksine Rahmi Turan’ın bir yerlere operasyon çektiği tezi de konuşuluyor.

Kimi bu operasyonla Turan ve onunla birlikte hareket eden bir grubun; “Dikkat! CHP o kadar rahatsızlık vermeye başladı ki! Beştepe’den resmen dizayn edilmeye çalışılıyor” algısı oluşturarak Nisan ayında kurultayını yapacak CHP’de parti içi hesaplaşmalara girilmemesi için ön alınmaya çalışıldığı öne sürülüyor.

Bazıları ise çok ilginç… Bu yazıyla önce Kılıçdaroğlu’nu böyle bir olay yaşandığını ikna edip, üzerinden açıklamalar yapmasını sağlayıp ancak sonradan hikayenin külliyen yalan, uydurma, asparagas olduğu ortaya çıkınca da Kılıçdaroğlu’nu her söylenene inanıp peşinden giden zayıf ve basiretsiz bir genel başkan durumuna düşürmek için kurgulandığını iddia ediyorlar.

Özetle değerli okurlarım…

Rahmi Turan’ın ortaya attığı ve iki günden bu yana hepimizin gündeminde olan söz konusu yazıyla bir operasyon çekildiği gerçek ama…

Kime bu operasyon işte ondan emin değilim gerçekten!

Rahmi Turan’a mı çektiler bu operasyonu yoksa o başkalarına mı çekti bilmem mümkün değil elbette ama…

Meslekteki en büyük ahlaksızlıklardan biri olarak gördüğüm “operasyonel gazetecilik, tetikçilik” manasına geldiği için ikinci senaryonun doğru olduğunu varsayıp Sayın Turan’a haksızlık etmek istemiyorum.

Kaldı ki yaşımdan daha fazla meslek hayatına sahip bir duayenin, böyle bir gaflete düşüp de mesleğinin bu noktasında kendisine bu kara lekenin yapışmasına izin vereceğine inanmıyorum.

Benim inandığım ilk senaryo…

Yani bu uydurma hikaye ile Rahmi Turan’ın fena bir biçimde tongaya düşürüldüğü senaryosu…

Olmasa daha iyi olurdu ama işte oluyor…

Nihayetinde ben de Rahmi Turan’la aynı işi yapıyorum ve bir gün böyle bir talihsizlik benim de başıma gelebilir korkusuyla…

Büyük laflar edip, büyük lokma yemek istemiyorum..