CineRadar
29 Ara 2016 22:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:19

Yılın son filmleri harika: Çin Seddi korkunç düşmana karşı direniyor!

Özellikle son aylarda izlediğimiz iyi örneklerle verimli bir yıl olarak hatırlayacağımız 2016’yı, şanına yakışır şekilde müthiş filmlerle uğurluyoruz.

Bu hafta neler var? Gişe canavarlarından hoşlananlara Matt Damon’lu ve egzotik bir hayatta kalma mücadelesi olan Çin Seddi, romantik filmleri sevenlere bu türden filmlerin yıl içindeki şahikası sayılabilecek Aşıklar Şehri ve usta yönetmen Ken Loach’ın işçi sınıfı sinemasına has bir armağanı olan Ben, Daniel Blake…

Hepsi de gidip sinemada izlemeniz gereken yapımlar ama bunlarla bitmiyor, bu hafta tam 8 yeni film gösterime giriyor. Haftanın en zayıf filmi ise artık sıkıntı veren ucuz komedilerden biri daha olan Nasıl Yani…

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

ÇİN SEDDİ

Zhang Yimou’nun yönettiği ve Matt Damon, Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe’nun oynadığı Çin Seddi (The Great Wall), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



William Garin, İsimsiz Düzen adıyla bilinen seçkin savaşçılardan oluşan gizli bir ordu tarafından esir alınan usta bir okçu ve savaşta yaralanmış bir paralı askerdir. Kale Şehri denilen çok büyük bir askeri ileri karakolda, insanlığı bugüne kadar inşa edilmiş en büyük savunma yapılarından biri olan Çin Seddi’nin üstündeki doğaüstü güçlerden korumak üzere savaşırlar. Garin, dünyamızın harikalarından bir olan Çin Seddi’nin ardındaki sırrı keşfeder.

AŞIKLAR ŞEHRİ

Damien Chazelle’in yönettiği ve Ryan Gosling, Emma Stone, J. K. Simmons ile Finn Wittrock’un oynadığı Aşıklar Şehri (La La Land), The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Trafiğin sıkışık olduğu bir gün, kibirli bir korna sonucunda, Sebastian ve Mia Los Angeles’da bir otobanda tanışırlar. İkisi de imkânsıza yakın olan hayallerine odaklanmışlardır. Sebastian 21. yüzyılda insanların geleneksel jazz müziğini umursamasını sağlamaya çalışmakta, Mia ise sadece kesintisiz bir oyuncu seçmesinde şansını denemek istemektedir. Ancak ikisi de yalnız bir şekilde bekledikleri sıçramayı yapacaklarını beklememektedir.

BEN, DANIEL BLAKE

Ken Loach’ın yönettiği ve Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy ile Briana Shann’ın oynadığı Ben, Daniel Blake (I, Daniel Blake), Filmartı Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Daniel Blake bir marangozdur. Geçirdiği kalp krizi nedeniyle çalışmasına izin verilmez. Devlet yardımı alamayınca da iş aramak zorunda kalır. Daniel bu süreçte yalnız genç bir anne olan Katie ve onun çocuklarıyla dostluk kurar. Katie, çocukları Daisy ve Dylan ile birlikte uzak bir şehirdeki küçük apartman dairesinde yaşamaya başlamıştır. Aynı kaderin kurbanı olan Daniel ve Katie, kendilerini sosyal yardım bürokrasisinin girdabında sürüklenirken bulurlar.

ŞEYTANIN OĞLU

Brad Peyton’un yönettiği ve Aaron Eckhart, Carice van Houten, David Mazouz ile Mark Steger’ın oynadığı Şeytanın Oğlu (Incarnate), Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kendisini bir anda dış dünyadan izole ederek eski dillerde konuşmaya başlayan 11 yaşındaki oğlu Cameron’ın bu belirtileri karşısında dehşete kapılan Lindsay, oğlunun içine şeytan girdiğini anlayınca Vatikan temsilcisinin yönlendirmesiyle Dr. Seth Ember’a ulaşır. Gizemli bir geçmişi olan doktor, tekerlekli sandalyeye mahkûm, tanrıya inanmayan ve farklı yöntemlerle çalışan bir bilim adamıdır. Cameron’ın bilinçaltına girip onu hayata döndürecektir.

BAAGHI: ASİ VE AŞIK

Sabbir Khan’ın yönettiği ve Shraddha Kapoor, Tiger Shroff, Sudheer Babu Posani ile Paras Arora’in oynadığı Baaghi: Asi ve Aşık (Baaghi: A Rebel for Love), Soundspace International tarafından vizyona çıkarılıyor.



Delhi’de yaşayan 23 yaşındaki asi çocuk Ronny’nin, kendisini sakin bir şehir olan Kerala’daki disiplinle yönetilen bir okula göndermek isteyen babasının hikâyesini ele alan filmde olaylar Ronny’nin yolculuk sırasında yine asi tavırlara sahip olduğu için aynı okula gönderilen Siya ile tanışması ve aralarında çekici bir kıvılcımın ortaya çıkması sonucu gelişiyor.

AŞIK

Bilal Babaoğlu’nun yönettiği ve Meltem Miraloğlu, Emirhan Kartal, Uğur Aslan, Yeliz Şatıroğlu, Hülya Şen, Ahmet Bilgin ile Faruk Karaçay’ın oynadığı Aşık, Deniz Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Karşılıksız aşk acısıyla olgunlaşarak kendi türküsünü yakmaya çalışan bir aşığın yolculuğu. Kendisini terk edip giden eşinin çorabına, gittiği yerde mağdur olmasın diye gizlice altın koyabilen bir aşığın hikâyesi. Aşkta hoşgörünün temsili, hoş görünün sınırlarını çizen büyük halk ozanı Aşık Veysel’in hayatından esinlenilerek senaryolaştırılan filmde Kör Veysel’in Aşık Veysel’e dönüşme hikâyesi anlatılıyor.

NASIL YANİ

Ayhan Özen’in yönettiği ve Aykut Elmas, Halil İbrahim Göker, Uğur Can Akgül ile Ferdi Sancar’ın oynadığı Nasıl Yani, 30 Aralık 2016′da Orka Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Filmde, Dedelerine Da Vinci’den miras kalan Mona Lisa tablosunu satıp zengin olmayı hayal eden Tahir, Osman ve Taci hayallerini biraz ertelemek zorunda kalır. Çünkü başları yıllardır bu eserin peşinde olan Mafya babası Köpek Diş Kemal ile belaya girer. Dede Seyfi ise bu kargaşa içinde herkese müthiş bir oyun kurmaktadır. Filmin senaryosu, kısa filmleriyle sosyal medya fenomeni haline gelen Aykut Elmas, Ugur Can Akgül, Halil İbrahim Göker’e ait.

KURBAĞA KRALLIĞI: BUZ MACERASI

Peng Fei’nin yönettiği ve Ayşegül Bingöl, Tuba Pelister, Erhan Özgen ile Bora Sivri’nin seslendirdiği animasyon film Kurbağa Krallığı: Buz Macerası (Frog Kingdom 2: Sub-Zero Mission), Tanweer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yağmur, başkentteki bir patlamanın ardından Kurbağa Krallığa geri döner. Halk şehirden kaçmaya çalışırken, Kurbağa Kral topraklarının koruyucusunun tehlikede olduğunu açıklar. Prenses ise saraydan kaçmanın bir yolunu bularak, sınırda beklemekte olan Yağmur ve adamlarına katılır. Prenses, oluşan gizemli olayların ardında Tek Gözün olduğundan şüphelenir.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.