CineRadar
26 Ara 2013 21:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

Yılın en iyi Serüven filmi bu hafta: 47 Ronin

Bu hafta sinema salonları her telden çalıyor! Macera, aşk, komedi ve konser... Hepsi bir bilete sizin olacak ama önce Cineradar'ı okuyup size uygun filmi seçin.

47 Ronin

Carl Rinsch’in yönettiği ve Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Kou Shibasaki ile Tadanobu Asano’nun oynadığı 47 Ronin, 27 Aralık 2013’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.

Tehlikeli bir savaş lordu, kendilerini sürgün edince, artık liderleri olmayan 47 samuray intikamlarını almak için yemin ederler. Evlerinden sürgün edilmiş ve ülkenin dört bir yanına dağılmış Roninler, olağanüstü tehlikelere karşı savaşırken bir zamanlar aralarına kabul etmedikleri melez Kai’nin yardımına ihtiyaç duyarlar. Bu dışlanmış kişi, en güçlü silâhları haline gelerek sayıları az kalmış asilere ölümsüzlüğe ulaşmaları için ilham veren kahramana dönüşecektir.

Murat Tolga Şen’in notu:

47 Ronin belki de bu yılın en tatmin edici “serüven filmi”… Eski Sinbad filmlerinin ruhunu yakalamayı başarmışler ve cüceler kusura bakmasın ancak 47 Ronin sadece mistik bir yolculuğu anlatmıyor, hikayesinin içine onur, sadakat, çaba ve aşk katıyor. Testosteron salgılatacak kadar etkileyici bir Samuray hikayesinde filmi çeken ekip ayağını hiç Japonya’ya atmasa da bizi o topraklara götürmeyi başarıyor. Başkarakterin “Melez” olmasından ötürü Shogun zamanlarına da döndüm bu filmi izlerken… Basın gösteriminde sinema yazarlarını bile çocuklar gibi sevindirerek macerasının içine çekti. Mutlaka izleyin derim.

İblis’in Oğlu: 13. Vahşet

Emre Kaya’nın yönettiği ve Fevzi Altunbulak, Burakhan Keyif, Erkan Karadeniz ile Merve Uçar Cangöz’ün oynadığı İblis’in Oğlu: 13. Vahşet, 27 Aralık 2013’de Özen Film dağıtımıyla Zayka Yapım – HFK Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Gazetecilik bölümünde son sınıfta okuyan bir arkadaş grubu, bitirme tezleri için ilginç haber aramaktadırlar. Aradıkları türden bir haberi bulmaları ise çok sürmez. Sekiz dağcının esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu gizemli olayı ve bu olayın arkasında yer aldığını düşündükleri bir dağ evinde tek başına yaşayan Wild’ın hikâyesini ele alacaklardır. Kameralar kayıda girdiğinde 13 sayısının lâneti kendilerini bulacaktır.

Genç ve Güzel

François Ozon’un yönettiği ve Marine Vacth, Geraldine Pailhas, Frederic Pierrot, Fantin Ravat’ın oynadığı Genç & Güzel (Jeune & Jolie), 27 Aralık 2013’de M3 Film dağıtımıyla Filma Ltd. tarafından vizyona çıkarılıyor.



“4 mevsim ve 4 şarkıyla 17 yaşındaki bir kızın çağdaş portresi” olarak tanımladığı son filminde François Ozon, Luis Bunuel’in meşhur Gündüz Güzeli (Belle De Jour) filmini çağrıştıran bir öyküyü ele alıyor. Filmin merkezindeki Isabelle ergenlikten henüz çıkmıştır cinsel uyanışıyla ve aşk arayışını bir fahişe olarak yaşamayı tercih eder. Beden, ergenlik, aile ve cinsellik kavramlarını tartışmaya açan filmde geçen her bir mevsime bir Françoise Hardy şarkısı eşlik ediyor.

Senin Hikayen

Tolga Örnek’in yönettiği ve Timuçin Esen, Selma Ergeç, Nevra Serezli ile Sait Genay’ın oynadığı Senin Hikayen, 27 Aralık 2013’de Warner Bros. dağıtımıyla TAFF Pictures tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hakan ile Esra evli bir çifttir. Birbiriyle gayet iyi anlaşan bu çiftin kariyerleri de, 7 yıldır devam eden evlilikleri de bir dönüm noktasındadır ve çocuk sahibi olma kararı alırlar. Karar aşamasında devreye bir de “babaanne” olmayı kafasına fena halde koymuş olan, Hakan’ın annesi Meral girer. Maddi durum, anne-baba olma sorumluluğu gibi bir çok etken vardır. Ancak bir bebek bütün hayatları değiştirir.

Direniş Günlerinde Aşk

Olivier Assayas’ın yönettiği ve Clement Metayer, Lola Creton, Felix Armand ile Carole Combes’in oynadığı Direniş Günlerinde Aşk (Apres Mai – Something In The Air), 27 Aralık 2013′de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Romantik karşılaşmalar ve sanatsal keşiflerle dolu bir yolculuk. 70´lerin başı, Paris… Genç lise öğrencisi Gilles kendini dönemin siyasal akımlarına kaptırmış, radikal düşünceleri ile kişisel tutkuları arasında gidip gelmektedir. Ait oldukları yeri bulmak isteyen Gilles ve arkadaşları önce İtalya’ya, oradan da Londra’ya sürüklenecektir.

Justin Bieber’s Believe

Jon M. Chu’nun yönettiği ve ünlü şarkıcı Justin Bieber’in oynadığı Justin Bieber’s Believe, 26 Aralık 2013’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Manşetlerin perde arkasında sahne ışıklarının altında gerçek bir hikâye yatar. Dünyanın gözü önünde büyüyen ve milyonlarca takipçisi Bieber’ın sahne ışıklarının arkasındaki serüvenini konu alan Justin Bieber’s Believe filminde şimdiye kadar Dünya Starı’nı perde önünde görmeye alışan izleyicileri büyük sürprizler bekliyor. Ayrıca filmde sanatçının konserlerindeki en çarpıcı bölümlerden kesitler de yer alıyor. Justin Bieber’s Believe dünya ile aynı anda sinemaseverlerle buluşuyor.