Gündem
08 Nis 2011 09:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

YILIN EN İYİ HABER GÖRÜNTÜLERİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nin düzenlediği 'Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüleri Yarışması'nda dereceye giren kameramanlar ödüllerini aldı.

İki kategoride düzenlenen yarışmanın ''Yılın En İyi Haber Görüntüleri''  kategorisinde birinciliği Show TV kameramanı İbrahim Kördemirci, ikinciliği İhlas Haber Ajansı kameramanı Şaban Özdemir, üçüncülüğü ise TRT kameramanı Ali Murat Ekşi aldı. Anadolu Ajansı kameramanı Haluk Yavuzhan ile TRT kameramanı Nazif Öztürk çektikleri görüntülerle mansiyona layık görüldü.
        
''Tele Dünya Ödülü'' kategorisinde ise birinci TRT kameramanı Haluk Yılmaz oldu. NTV kameramanı Timuçin İlbaylı ve TRT Türk kameramanı Ahmet Algüvercin ise mansiyona layık görüldü.
        
Bu yıl Zoom 2010'a, Yılın En İyi Haber Görüntüsü Ödülü için 31, TeleDünya Ödülü için 26, toplamda 57 görüntü katıldı. Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna ve Hersek, Çin, Fransa, Japonya, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, İtalya, Pakistan, Türkiye, Türkmenistan, Yunanistan olmak üzere 18 ülkeden katılım oldu.
        
Ödül töreni 7 Nisan Perşembe günü Ankara Grand Rixos Hotel'de TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in katılımıyla gerçekleştirilecek.