Gündem
01 Nis 2013 14:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

YILIN EN İYİ FİLMİ ZERRE 12 NİSAN'DA GÖSTERİMDE!

Farklı bir dil üzerinden anlattığı Zeynep'in öyküsüyle büyük bir soruyu, çok sade bir hayat kesiti ile filme aktaran “Zerre”; 12 Nisan'da seyirciyle buluşuyor.

Zerre’yi herkesten önce 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde izledim ve benim için son birkaç yılda festivallerde izlediğim en iyi film olma mertebesine yükseldi. Harika bir hikaye, surata çarpan bir gerçekçilik. Festival sinemasının hiçbir tuzağına düşmeyen nefis bir kurgu... Erdem Tepegöz’ü geleceğin en iyi sinemacılarından biri olarak müjdelemek isterim. 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen”, “En İyi İlk Film”, “En İyi Sanat Yönetmeni” ve “SİYAD” ödüllerine layık görülen; 3. Malatya Film Festivali’nden de “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Kurgu” ödülleriyle dönen Zerre nihayet vizyonda ve 12 Nisan’da seyirci karşısına çıkıyor, bu müthiş filmi sakın kaçırmayın!

Yalın anlatımı ve gerçekçi atmosferiyle “Zerre”; çarpıcı bir ilk film olarak öne çıkıyor. Film; yıkılmak üzere boşaltılmış, terk edilmiş evlerin, tozlu ve loş atmosferine sığınmış üç kişilik bir ailede, yaşlı annesi (Rüçhan Çalışkur) ve engelli kızı için bütün yükü omuzlarında taşıyan Zeynep’in (Jale Arıkan), verdiği hayat mücadelesini anlatıyor. Sıradan bir iş bulmanın dahi imkânsız olduğu şehirde Zeynep, ev sahibi Kudret’in (Ergun Kuyucu) borcunu ödemesi için yaptığı baskılara dayanamayarak, şehir dışında bulduğu bir işi kabul eder ve yola çıkar…

Tek bir karakter üzerinden ilerleyen öykü yapısı ve belgesele yakın gerçekçiliğiyle “Zerre”; izleyiciyi sürükleyerek filmin içine çekiyor. Gerçek işçilerin yer aldığı fabrika mekânlarında ya da yıkılan Tepebaşı’nın dramatik görselliğinin içinde Zeynep’e gündelik hayatta her zaman fark edemediğimiz uçuşan parçacıklar eşlik ediyor.  Bu parçacıklar Zeynep’in sorunlarla dolu dünyasında adeta evrendeki yerini betimliyor.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Erdem Tepegöz’ün, yapımcılığını Kağan Daldal’ın üstlendiği “Zerre”de Jale Arıkan (Zeynep) başrolü üstleniyor. Ödüllü filmde Rüçhan Çalışkur (anne), Ergun Kuyucu (Kudret), Özay Fecht (Seniha), Remzi Pamukçu (Remzi) gibi isimler de oyunculuklarıyla göz doldururken; filmin görüntü yönetmenliği Macaristan’dan Marton Miklauzic’a, sahnelerdeki yıpranmış doku ise başarılı sanat yönetmeni Azeri Tora Aghabayova’ya ait.

Bir ilk film olmanın ötesinde, farklı bir dil üzerinden anlattığı Zeynep’in öyküsüyle büyük bir soruyu, çok sade bir hayat kesiti ile filme aktaran “Zerre”; 12 Nisan 2013, Cuma günü beyazperdede seyirciyle buluşuyor.