Televizyon
20 Haz 2013 13:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:14

YILIN EN GEREKSİZ ŞAKASI: VAHİDE GÖRDÜM HÜRREM SULTAN OLDU!

Türk dizi tarihinin en talihsiz oyuncu seçimi; Vahide Gördüm, Hürrem Sultan oldu. Murat Tolga Şen muhteşem çöküşü yazıyor.

Direniş yazılarına küçük bir ara… Biraz soluklanalım, asıl işimizi hatırlayalım diye.

Dün gece Muhteşem Yüzyıl’ı izlediniz mi? Hani Yeni Hürrem kim olacak diye şimdikilerin hepsinden sıkıcı bir bölümle seyircisine eziyet eden diziden bahsediyorum.

Meryem Uzerli’nin “böyle iş olmaz” deyip resti çekerek diziyi bırakmasının ardından yapımcılar yeni bir Hürrem arayışına yönelmişti. Hürrem’i aramaya kim gitti, Vahide Gördüm’ü kim buldu, Vahide Gördüm neden bu rolü kabul etti hiç bilemiyorum ancak ortada epey dalga geçme potansiyeli de barındıran bir felaket var!

Kanuni, Hürrem Sultandan 13 yaş büyük. Meryem Uzerli bu yaş farkını veriyordu yani tam olması gereken yaştaydı ama onun ikamesi olarak Halit Ergenç’in karşısına kendisinden 5 yaş büyük birini koymak nasıl bir seçmektir böyle?

Vahide Gördüm çok iyi bir oyuncu, oynadığı karakteri sahici kılan biri ancak şimdiye kadar onu hep asıl karakterin destekleyicisi ve anne rollerinde izledik. Sıradan insanları oynadı ve o şekilde yerleşti TV seyircisinin kafasına… Bir muhteşemliği varsa da biz bilemedik. 10 yıl önce belki ama şu anda Kanuni Sultan Süleyman’ın büyük aşkını canlandırmak için uygun kişi değil. Muhteşem Yüzyıl için 1 Nisan Şakası özel bölümü çekseler belki…

Ha diyeceksiniz ki, “yıllar geçti, karakterlerin yaşlanması lazım zaten”. Evet, öyle de olmalıydı. Her karakterin çocukluğunu, gençliğini, yaşlılığını başka isimler oynasaydı uygun düşebilirdi ancak Hürrem hariç kast yerli yerinde dururken olmaz öyle…

80’lerin başında çıkan Commodore 64 ile iki sayfa program yazsam herhalde daha iyi sonuçlar çıkarırdı. Dizinin yapımcıları ne düşündüler de akılları bu işe yattı bilinmez?

Hürrem seçimi dizinin tek sorunu gibi de görünmemeli… Muhteşem Yüzyıl iyice rotasından şaşmış bir yapım artık. Neredeyse bir Leyla ile Mecnun hikayesine dönüşmek üzere… Masrafları kısmak adına hoşgörülen bu makas değişikliği diziye seyirci de kaybettiriyor. Meryem Uzerli gittiğinden beri seyirci oyalanıyordu, yeni Hürrem Vahide Gördüm bu diziyi hiç izlettirmez. Erken bir final gelirse kimse şaşırmasın.

DİZİLER KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL!

Geçtiğimiz yıl dizilerin sezon finallerini izlerken ekran başına çakılmıştık ancak bu sene hiç kimsenin umurunda değil gibi. Memlekette öyle şeyler oluyor ki, insanlar dizilerde gösterilen yalan dünyalara kanamıyorlar. Hayatın gerçeği çok daha entrikalı ve etkileyici bir hal aldı.

Gezi Parkı olayları sürdüğü müddetçe de bu böyle devam eder. Dizi yapanların işi her zamankinden zor artık… Karakterlerin sallana sallana 90 dakika arz-ı endam ettiği yalan dolan senaryoları çekmek giderek zorlaşacak.

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com