Reklam PR
27 Ara 2012 10:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:33

YILIN EN ÇOK REKLAM VEREN SEKTÖRÜ HANGİSİ OLDU?

Medya Takip Merkezi'nin araştırmasına göre, 2012'de televizyon reklamlarında düşüş yaşandı.

Medya Takip Merkezi’nin, reytingi yüksek 13 TV kanalı üzerinden hazırladığı araştırmaya göre, yılın en çok reklam veren sektörü gıda oldu. Bir önceki yıla oranla reklamlarında yüzde 21’lik düşüş yaşanan gıda sektörü, toplamda 380 bini aşkın reklam spotuyla tüketicinin karşısına çıktı.

Reklam dünyasını besleyen sektörler: Gıda, GSM, Finans ve İnşaat…

Aynı araştırma raporuna göre, yıl boyunca TV’ye en fazla reklam veren ikinci sektör GSM oldu. Az oyunculu bir sektör olmasına rağmen, diğer sektörlere kıyasla reklam harcamalarını üst düzeyde tutan GSM’in, bir önceki yıla oranla kanallara verdiği reklam sayısında yüzde 40’lık bir azalma gözlendi. Buna göre sektör, 211 bin 293 reklam spotuyla, bin 699 saat ekranlarda kaldı.

Yılın en çok reklam veren bir diğer sektörü ise finans oldu. Reklamlarında yüzde 5’lik bir artış tespit edilen finans sektörü,135 bin 833 reklam spotunda yer aldı. Geçen yıl ile 2012 karşılaştırıldığında, finansın dışında reklam spotları artan diğer sektör ise yayıncılık oldu.

MTM’nin hazırladığı araştırmaya göre, reklamlarında azalma yaşanan bir diğer sektör ise, bir önceki seneye oranla ekranlara yüzde 46 daha az reklam veren inşaat sektörü oldu. Reklamlarında düşüş tespit edilen diğer sektörler ise sırasıyla, gsm, gıda, kozmetik, ticaret, otomotiv, ev temizlik ürünleri ve kişisel bakım oldular.