Televizyon
26 Ara 2013 10:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

Yılın en çok haberi yapılan tv programı hangisi?

2013 yılı “Ekranın En Çok Konuşulan TV Programları” araştırması açıklandı.

Televizyonda yayınlanan programların basın yansımalarından yola çıkarak hazırlanan, 2013 yılı “Ekranın En Çok Konuşulan TV Programları” araştırması açıklandı. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı incelemeye göre; 50’yi aşkın kanalın yayınladığı 68 farklı program içinde yazılı basında en çok öne çıkan program isimleri şöyle sıralandı;
 
- Toplamda bin haberi geçen yarışma programları içinde ilk sırada “Ben Bilmem Eşim Bilir” yer alırken, “Kim Milyoner Olmak İster?”,“Survivor”, “Yetenek Sizsiniz Türkiye” ve “O Ses Türkiye” ilk beş sırayı oluşturdular.
 
- Haber Tartışma programlarında birinci sırayı “Aykırı Sorular” alırken, “Tarafsız Bölge”, “5N1K”, “Eğrisi Doğrusu” ve “Görüş Farkı” kendi kategorisinde en çok habere konu olan programlar.
 
- Sohbet programları içinde “Nihat Hatipoğlu” açık ara birinci olurken, “Aramızda Kalsın” ikinci, “Şeffaf Oda” da üçüncü oldu. “İş’te Hayat” ile “Nedir? Ne Değildir?” ilk beş içinde yer aldı.
 
- Spor Tartışma programları içinde “Top Bizde” ilk sırayı alırken, “Telegol” ve “Beyaz futbol” da ikinci ve üçüncülüğü aldı. “Yüzde Yüz Futbol” ve “Derin Futbol” da ilk üç sırayı yakından takip eden programlar oldular. 
 
- Kadın programları arasında “Esra Erol ile Evlen Benimle” birinci, “Müge Anlı ile Tatlı Sert” ikinci, “Saba Tümer ile Bugün” üçüncü, “Derya’nın Dünyası” ile “Gülben” de dördüncü ve beşinci sırayı aldılar. 
 
- Gezi programları içinde, “Ayna” ilk sırayı alırken, “Dünyayı Gezelim” ve “Davetsiz Misafir” ikinci ve üçüncülüğü aldılar. “Uçuyorum” ve “Maceracı” programları da ilk beş sıra içinde yer aldılar.
 
- Yemek programları arasında ise, “Yeşil Elma” birinci sırayı alırken, “Vahe’nin Sofrası” ikinci, “Tadı Damağımda”da üçüncü oldu. Dördüncü sırayı “Arda’nın Mutfağı” alırken, beşinci ise “Mutfağım” programı oldu.
 
- Kültür / Sanat programları içinde, “Gece Gündüz” ilk sırada yer alırken, “Afiş”, “Bir Ses Bir Nefes”, “İstanbul Kafası” ve “Açık Şehir” listenin üst sıralarını paylaştılar.
 
- Ekonomi programları arasında, “Para Durumu” birinci olurken, “Finans Cafe”, “Çıkış Yolu”, “Reklam Arkası” ve “Paranın Rotası” ilk beş sırayı oluşturdular.