Gündem
11 Ara 2012 13:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:29

YILIN BASIN FOTOĞRAFLARI ÖDÜL HEYECANI BAŞLADI! JÜRİDE KİMLER VAR? (MEDYARADAR-ÖZEL)

TFMD'nin düzenlediği “Vakıfbank – TFMD Yılın Basın Fotoğrafları'2012” yarışma başvuruları başladı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği “Vakıfbank – TFMD Yılın Basın Fotoğrafları’2012” yarışma başvuruları başladı. Türkiye'de haber fotoğraflarının değerlendirildiği en prestijli organizasyon olan “Yılın Basın Fotoğrafları” 28 yıldır aralıksız olarak gerçekleştiriliyor. Dernek bu yıl ilk kez başvuruları online olarak internet üzerinden kabul etmeye başladı. Yarışmaya katılmak isteyenler www.tfmd.org.tr adresinden yarışma şartlarına ve online başvuru sayfasına ulaşabilecek. Vakıfbank TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nın jürisinde ise aralarında İngiltere’den İnternational Herald Tribune Fotoğraf Editörü GaiaTripoli ve Fransa’dan Le Monde Fotoğraf Editörü Maria Sumalla’nın da bulunduğu Türkiye’deki önemli gazete ve ajansın yöneticileri, fotoğraf editörleri, medya örgütlerinin temsilcileri ile üniversitelerden akademisyenler yer alıyor.
 
Geçtiğimiz yıl ödülü Cumhurbaşkanı Gül verdi
Zor şartlarda görev yapan foto muhabirlerini mesleklerinde özendirmek amacını taşıyan yarışma, basın fotoğrafçılığının gelişmesinde katkı sağlamayı da hedefliyor. Yarışma haber, spor, serbest, çevre, siyaset ve foto röportaj dallarında gerçekleştiriliyor.  Ayrıca ödül alan fotoğraflar yurtiçi ve yurtdışında sergileniyor. Katılan fotoğraflardan oluşan bir seçki ise “Yılın Basın Fotoğrafları” adıyla özel bir katalogda toplanıyor. Her yıl binlerce kare fotoğrafın değerlendirildiği yarışmanın son başvuru tarihi 20 Ocak 2013. Jüri 8-10 Şubat tarihleri arasında Antalya’da Rixos Downtown Otel’inde toplanacak. İlk sergi Mart ayında Ankara’da Antares AVM’de açılacak. Ödül töreni ise Nisan ayında Ankara’da düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl Reuters Foto Muhabiri Ümit Bektaş, Van Depremi’nde enkaz altında kalan Yunus’un fotoğrafı ile “Yılın Basın Fotoğrafı” ödülünü kazanmıştı. Bektaş’ın ödülünü Ankara’da düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül vermişti.
 
Le Monde ve Herald Tribune Fotoğraf Editörleri de jüride
 
Medyanın en önemli organizasyonları arasında yer alan Vakıfbank – TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nın jüri üyeleri de etkili isimlerden oluşuyor. İngiltere’den İnternational Herald Tribune Fotoğraf Editörü GaiaTripoli ve Fransa’dan Le Monde Fotoğraf Editörü Maria Sumalla’nın da katıldığı jüri deki diğer isimler ise şöyle; İz TV Genel Yayın Yönetmeni Coşkun Aral, Bahçeşehir Üniversitesi Fotoğraf Bölüm Başkanı Melih Zafer Arıcan, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Bilal Arık, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Naci Arkan, Sabah Gazetesi Fotoğraf Editörü Kutup Dalgakıran, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Onursal Başkanı Bülent Hiçyılmaz, Associated Press Türkiye Fotoğraf Editörü Burhanettin Özbilici, Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt, Habertürk Gazetesi Fotoğraf Editörü Fatih Sarıbaş, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, Reuters Türkiye Fotoğraf Editörü Murad Sezer, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Yurttaş Tümer, TFMD Başkanvekili ve DHA Ankara Bölge Temsilcisi Ümit Kozan. Ayrıca jüri de organizasyonu temsilen TFMD Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Foto Muhabiri Rıza Özel, Vakıfbank adına da Kurumsal İletişim Başkanı Aslıhan Ahıskal yer alacak. Bu önemli organizasyonun sekreteryasını ise TFMD Genel Sekreter Yardımcısı ve Sabah Gazetesi Akdeniz Haber Müdürü Öner Şan yürütecek.

MEDYARADAR-ÖZEL