Gündem
13 Şub 2011 16:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:02

YILIN BASIN FOTOĞRAFI ÖDÜLÜNÜ HANGİ GAZETECİ KAZANDI?

Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nda ödül alan fotoğraflar belli oldu.

Yarışmada “Yılın Basın Fotoğrafı Ödülü”'nü Mavi Marmara baskını sırasında çektiği fotoğrafla foto muhabiri Şefik Dinç kazandı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından Antalya'da Miracle Resort Hotel'de toplanan Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları'2010 jurisi, 1632 fotoğraf arasında yaptığı değerlendirmenin ardından ödül alan fotoğrafları belirledi.

Haber, Serbest, Spor, Çevre, Foto Röportaj ve Siyaset dallarında gerçekleştirilen yarışmada toplam 19 fotoğrafa ve 4 foto röportaja ödül verildi. Reuters Foto Muhabiri Emre Tazegül İzmir'de çektiği gün batımı fotoğrafı ile “VAKIFBANK Özel Ödülü” aldı. Jüri yaptığı değerlendirmede Spor Fotoğrafı kategorisinde birinciliğe layık eser.

Ödüller, Mart ayında Ankara'da gerçekleştirilecek ödül töreni ile sunulacak. Ödül alan fotoğraflar derneğin www.tfmd.org.tr ve www.fmd.org.tr adreslerinden de Ayrıca ödül alan fotoğraflar, hazırlanacak “Yılın Basın Fotoğrafları” kataloğu ile kalıcı bir eserde yeralacak, yıl içerisinde düzenlenecek sergilerle vatandaşlarla buluşacak.

Önde gelen sergi salonlarının yanısıra üniversiteler, havalimanları, metrolar ve önemli AVM'lerde sunulacak fotoğraflar, kentlerin en işlek noktalarına taşınacak. 2011 içerisinde Yılın Basın Fotoğraflarının 40 ayrı noktada sergilenmesi planlanıyor.

ETİKETLER
#şefik dinç #TFMD