Gündem
04 Kas 2011 08:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:58

YILDIZHAN'A KÜRTÇE TEPKİ! İZZET EV Çİ HALE!

Türkücü İzzet Yıldızhan'ın Ankara'da 4 kadınla yaşadığı skandalın ardından memleketi Diyarbakır'da bir yerel gazete, böyle manşet attı...

Ankara'da bir otelde odasına aldığı 4 kadın ile birlikte olduğu, ardından darp ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ünlü türkücü İzzet Yıldızhan, memleketi Diyarbakır'dan da haftanın konusu oldu. Diyarbakır'da yayın yapan Güneydoğu Güncel Gazetesi, Yıldızhan'ın durumunu manşetine Kürtçe "İzo ev çi hale" (İzzet bu ne hal) başlığı ile taşıdı.

Güneydoğu Güncel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Volkan Eser, Yıldız'ın bu durumunun kentte tepkiye neden olduğu belirterek, "Yıldız'ın telekızlarla ilgili haberini okuyan onlarca vatandaş bizi aradı ve bu duruma tepki göstermemizi istedi. Bölgemizde her ne kadar çok eşlilik yapılsa da, bu tür gayrimeşru ilişkiler örf ve adetlerimizi yansıtmamaktadır. Biz de halktan gelen tepkiyi Kürtçe başlıkla vermek istedik. Diyarbakırlı olan Yıldızhan'a bu hal gerçekten yakışmadı. Bu durumu hem vatandaşları, hem bizleri derinden üzmüştür. Gazetemizi arayan onlarca vatandaş da bu olaya çok tepkili. Yıldızhan'ın özür dilemesini bekliyor. Bu yanlışı kabul edip bir daha bu gayriahlaki hatalara düşmemesi gerekir. Diyarbakır dini hassasiyeti olan bir kenttir. Bir Diyarbakırlı'ya bu görüntü hiç yakışmadı" dedi.

İlyas Akengin/AHT