Gündem
20 Mar 2012 16:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:27

YILDIZ TİLBE ŞAKA YAPMIŞ!

Gazeteciye hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Yıldız Tilbe kendini böyle savundu.

Gazeteciye hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Yıldız Tilbe kendini böyle savundu ''Şaka yapmıştım'' Şarkıcı Yıldız Tilbe hakkında, düzenlediği basın toplantısı sırasında bir gazeteciye hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Yıldız Tilbe ve taraf avukatları katılırken, şikayetçi gazeteci Seyhan Erdağ gelmedi. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Yıldız Tilbe, aylık gelirinin 5 bin ile 10 bin TL arasında olduğunu söyledi. Kimlik tespitinin ardından duruşmada savunması alınan Tilbe, albüm tanıtımına ilişkin bir basın toplantısı düzenlediğini belirterek, söz konusu toplantıda, İbrahim Tatlıses'in saldırıya uğramasına ilişkin şikayetçi Erdağ'ın soru sorduğunu anlattı.

SEYHAN ISRARCI DAVRANMIŞ
Soruyu cevapsız bırakmadığını ve geçmiş olsun dediğini belirten Tilbe, Erdağ'ın aynı soruyu ısrarla devam ettirerek, "aradınız mı, gittiniz mi?" şeklinde 4-5 kere tekrarladığını söyledi.

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in kendi programında, 70 milyonun önünde kendisine hakaret edip programından kovduğunu ifade eden Tilbe, şikayetçinin, bu nedenle kasıtlı olarak soru yöneltmeye devam ettiğini kendisinin de Erdağ'ı susturmak amacıyla şaka yoluyla dava konusu sözü sarf ettiğini kaydetti.

ŞAKA OLDUĞUNU KABUL ETMİŞTİ
Tilbe, hakaret kastının olmadığını dile getirerek, "Hakaret etmek istesem, insanların önünde veya basın toplantısında söylemem. Toplantıdan sonra bir kenara çekip daha ağır ifadeler kullanırdım. Kaldı ki o zaman bunu şaka olarak söylediğimi kendisine ifade ettim. O da kabul etti, ancak daha sonradan şikayetçi olmuş" dedi.

Albümünün tanıtımı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği sözün bütün televizyonlarda yayınlandığını belirten Tilbe, bu nedenle albüm satışının az ve asıl mağdurun kendisinin olduğunu savundu.

Tilbe, şikayetçinin amacının gündem yaratmak olduğunu iddia ederek, beraatini talep etti.

Şikayetçi Seyhan Erdağ'ın avukatı Aytekin Kaya ise, olaydan sonra Yıldız Tilbe'nin bir televizyon programına katıldığını belirterek, "Söz konusu programda 'Seyhan'dan özür dilemiyorum, o sözün uygun düşenlerinden özür diliyorum' şeklinde konuşmuştur. Müvekkilim eğer özür dilenmiş olsaydı şikayetçi olmayacaktı" dedi.

Hakim Gülseren Kaldırım, davetiye çıkarılmasına rağmen duruşmaya gelmeyen şikayetçi Seyhan Erdağ'ın bir sonraki celseye zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Yıldız Tilbe hakkında "hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.
gazetevatan