Televizyon
11 Nis 2014 15:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Yıldıray Oğur'dan A Haber cezasına tepki! Burada kötü niyet var!

Türkiye gazetesi yazarı A Haber'e verilen yayın durdurma cezaları üzerine açıklamalar yaptı.

A Haber'in vatandaşlara 17 Aralık'taki operasyona ilişkin sorular yöneltilmesini suç olarak kabul eden RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu) Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunduğu rapor doğrultusunda kanala toplam 45 yayın durdurma cezası vermişti.

A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu Medya Dünyası programına katılan Türkiye Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, bu cezaları değerlendirdi ve verilen cezalarda kötü niyet olduğunu ifade etti.

Oğur şu açıklamaları yaptı:

A Haber’e verilen ceza çok ağır, bu eski Türkiye’ye uygun bir kanunun kötü niyetle uygulanmasıdır. Bütün kanalların seçime doğru bütün partilere eşit yer vermesi diye saçma bir uygulama tek kanal olduğunda olabilecek bir şey, zira bu kanun TRT’ye göre yapılmış. Türkiye’de seçime giren tonlarca parti var ve kanallar hepsine eşit mesafede yayın yaparsa kanallar bültene dönüşür. Bu kanallar kamu yayıncılığı yapmıyor, ticari kurumlar aynı zamanda. Bir fikirleri ve politik tercihleri olabilir ki bütün kanallarında var. RTÜK diye bir kurum var oda tuhaf bir işlev görüyor. Gazetelerin, dergilerin RTÜK’ü yok, onlar istedikleri kadar partilerin mitinglerinin çarşaf çarşaf fotoğraflarını bassalar da onları denetleyen bir kurum yok. Ama bu kanalların üzerine kurulmuş bir kurum var, düzenleyici bir kurum olarak çalışabilir ama bu kanalların yayınlarına müdahale etmemeli. Kanalları taraflı, tarafsız diye ayıramaz. Hangi ölçülere göre taraf ve tarafsızlık? Anladığım kadarıyla kötü niyetli bir uygulama var, A Haber’in yayınından hoşlanmıyorlar ve bu onlara taraflı geliyor.