Gündem
20 Mar 2015 14:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Yıldıray Oğur'a 'Balyoz' sorgusu

Mehmet Baransu’nun tutuklandığı soruşturma kapsamında Balyoz haberlerinde imzası bulunan gazeteci Yıldıray Oğur’un da şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. Ahmet Altan ve Yasemin Çongar’ın da ifadesi alınacak.

Al Jazeera'den Selahattin Günday'ın haberine göre;

Balyoz davasında sanık askerlere 'kumpas kurulduğu' iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gazeteci Yıldıray Oğur ifade verdi. Oğur, dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığı tarafından Oğur’un şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. Oğur’a ifadesinde ‘Balyoz haberlerine konu olan belgelerin nasıl ve nereden temin edildiği’, ‘Balyoz belgeleri  arasında yer alan Egemen hareket planının imha edilip edilmediği, edilmediyse nerede olduğu' soruldu. Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Oğur ifadesinde ‘belgelerin nasıl temin edildiğini bilmediğini sadece gazeteye getirildikten sonra belgeleri gördüğünü’ söyledi.

'Kaynağını bilmiyordum'

Oğur'un belgelerin yer aldığı CD’ler hakkında, ‘Belgeleri inceleyip haberleştirdik ancak kaynağını bilmiyorum.’ dediği öğrenildi. İfadenin ardından Yıldıray Oğur, adliyeden ayrıldı.

Soruşturma kapsamında Balyoz haberlerinin yayınlandığı dönemde Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ile Yasemin Çongar’ın da ifadesi alınmasına karar verildi. İki isim de önümüzdeki günlerde şüpheli sıfatıyla ifade verecek.

Balyoz davasının bazı avukatları, ‘Balyoz davasında askerlere kumpas kurulduğu iddiasıyla’ yürütülen soruşturma kapsamında Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Yıldıray Oğur ve Mehmet Baransu’dan şikayetçi olmuştu. Soruşturma kapsamında 2 Mart tarihinde gazeteci Mehmet Baransu tutuklanmıştı.

Kaynak: Al Jazeera