Yılbaşı öncesi kuruyemiş fiyatlarına büyük zam! İşte zamlı fiyatlar...

Yılbaşına artık günler kaldı. Yılbaşının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuruyemiş fiyatları da uçuşa geçti. Antep fıstığı, aralık ayının 15 gününde 3 kez zamlanarak 350 lirayla aylık zam rekorunu kırdı. Yıl genelinde ise kabak çekirdeği yüzde 190,91’lik artışla 55 liradan 160 liraya çıkarak zam oranında ilk sıraya oturdu.

Yılbaşı öncesi kuruyemiş fiyatlarına büyük zam! İşte zamlı fiyatlar... - Sayfa 1

Yılbaşı sofralarının aranılan yiyeceği kuruyemişte zam şampiyonları belli oldu.

Aralık ayının ilk iki haftasında üç kez zam gören antep fıstığı 150 liradan 350 liraya çıkarak ayın zam şampiyonu olurken yıllık ortalamada da üçüncü sıraya yerleşti.

124
Yılbaşı öncesi kuruyemiş fiyatlarına büyük zam! İşte zamlı fiyatlar... - Sayfa 2

Yıllık zamlarda kabak çekirdeği yüzde 190,91'lik artışla 55 liradan 160 liraya çıkarak ilk sıraya oturdu. İkinci sırayı 35 liradan 85 liraya çıkarak yüzde 142'lik artış gösteren tuzlu yer fıstığı aldı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde firmalara toptan ve ayrıca perakende satış yapan kuruyemişçi M. Bülent Özcan sürekli zam gören kuruyemiş ile ilgili konuştu.

224
Yılbaşı öncesi kuruyemiş fiyatlarına büyük zam! İşte zamlı fiyatlar... - Sayfa 3

‘ETİKET DEĞİŞTİRMEYE YETİŞEMİYORUZ’

Sözcü'de yer alan habere göre; Özcan, “Geçen yıl aralık ayında kilosu 150 liradan satılan antep fıstığı bu sene ortalarında 220 TL'ye yükseldi. Aralık başında 50 liralık zamla kilosu 270 liraya yükseldi.

324
Yılbaşı öncesi kuruyemiş fiyatlarına büyük zam! İşte zamlı fiyatlar... - Sayfa 4

İşte bu zamdan sonra ne olduysa aradan bir hafta geçmeden rakam 300 liraya çıkarıldı. İki üç gün sonra rakam 330 ve derken aralık 15'te de ücret 350 liraya çıktı” dedi.

Sürekli gelen zamlarla etiket değiştirmeye neredeyse yetişemediklerini belirten M. Bülent Özcan, “Antep fıstığında ne hasat dönemi ne de don riski var. Ürünler toplanmış ve depolu. 15 gün içinde yapılan 3 ayrı zam konusunda söyleyecek laf bulamıyorum.

424