Gündem
13 Şub 2011 13:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:02

YİĞİT BULUT'UN TEHDİDİNE SERT YANIT! MNG HOLDİNG DAVA AÇACAK!

Yiğit Bulut, önceki gün kaleme aldığı yazıda MNG ile ilgili elinde belgeler bulunduğunu söyleyerek grubu tehdit etmişti. MNG Holding'ten sert cevap geldi...

MNG Holding A.Ş.’den basın açıklaması;

 Candaş Tolga Işık, 27.01.2011 tarihli Posta Gazetesi’ndeki menfur yazısında; tasvibi asla mümkün olmayan ifadeler kullanmıştır. Bunun üzerine TV 8 Yönetim Kurulu acil bir toplantı yapmış ve adı geçenin TV 8 bünyesinde sürdürdüğü tüm görevlere son vermiştir. Bu karar; TV 8’in 12 yıldır tavizsiz bir şekilde uyguladığı adil, tarafsız ve ilkeli yayın anlayışının da doğal bir sonucudur.

 Aslında TV 8’i de bünyesinde bulunduran MNG Grubu; 17 yıl (1985-2002) süresince, Doğu illerimizin en önemlilerinden Diyarbakır’ın baraj, su boru hattı ve su arıtma tesisini inşa ederek; Diyarbakır’ın içme ve kullanma suyu gibi hayati bir hizmetini verme onuruna erişmiştir. Bu yıllar süresince Doğu İnsanının yüksek nitelikli aile bağlarına da bizzat şahitlik etmiştir. Bu nedenle MNG Grubu’na ait TV 8; Yiğit Bulut isimli şahsın konuyla ilgili ilk yazısından önce, 30.01.2011 tarihinde, kesin bir kararlılıkla adı geçenin tüm görevlerine son vermiştir.

Hal böyle iken; Yiğit Bulut isimli şahsın, hayali varsayımlarla, Posta Gazetesi’nde çıkan o menfur yazıyı gündemde tutma hezeyanlarındaki gerçek niyetinin ne olabileceğini anlayamadık, konuyu Kamuoyunun yüce takdirlerine arz ediyoruz.

Bu şahıs, 11.02.2011 tarihli yazısında açıkça “basın yoluyla tehdit ve şantaj” fiilini işlemiştir. Adı geçenin, TV 8’in bağlı olduğu MNG Grubu’na yönelik ifadeleri nedeniyle, ilk iş gününde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacak ve Hukuk Mahkemelerinde maddi-manevi tazminat talepli dava açılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 12.02.2011


 MNG Holding A.Ş.
           vekili
Av. Ayhan YILMAZ


 

YİĞİT BULUT NE YAZMIŞTI? OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ