Medya
30 Mar 2021 05:50 Son Güncelleme: 30 Mar 2021 10:31

Yiğit Bulut'un maaşına yapılan zamma tepki! Meğer ödülünü peşin almış!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un maaşının toplamda 200 bin TL'yi bulması ve televizyon yayınlarına çıkmasından dört gün önce zam alması tepki topladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un televizyonlara çıkmasından dört gün önce kendisine Türk Telekom'da zam yapılması dikkat çekti. CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, yapılan zamma tepki göstererek "Meğer ödülünü peşin almış" dedi. Öte yandan CHP Zonguludak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise Yiğit Bulut'un toplam maaşının aylık 200 bin TL'yi bulduğunu söyledi.

Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olan Yiğit Bulut'un 200 bin TL'ye yakın maaş aldığının ortaya çıkmasını değerlendirdi.

YARKADAŞ İSYAN ETTİ "BUNUN NERESİ ADALET?"

Yiğit Bulut ve Ömer Fatih Sayan'ın Türk Telekom Yönetim Kurulu'nda 4 gün önce maaşlarına zam yapmasına dikkat çeken Yarkadaş'ın mesajı şöyle:

"1- TV'lere çıkıp "Merkez Bankası'nda işler yolunda" diye konuşan Yiğit Bulut, meğer ödülünü peşin almış... Bulut, bildiğiniz üzere hem Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı hem de Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi. Ömer Fatih Sayan da hem Ulaştırma Bakan Yard. hem de TT Yön. Krl. Bşk.

2- Bu iki kafadar, Yiğit Bulut'un TV'lere çıkmasından 4 gün önce Türk Telekom Yönetim Kurulu'nda maaşlarına zam yapmış. Böylece Telekom'dan aldıkları maaş, ikramiyelerle birlikte aylık 33.849,61 TL olmuş. Bunun neresi adalet? Kim demiş "Bir koltukta iki karpuz taşınmaz" diye!"

YİĞİT BULUT'UN MAAŞINI CHP'Lİ VEKİL AÇIKLADI

Yiğit Bulut'un toplam maaş miktarını CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, açıklamıştı. Halk TV'de Savaş Kerimoğlu'nun sunduğu Günaydın Türkiye programına bağlanan Yavuzyılmaz, Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirilene göre Yiğit Bulut'un 3 kurumdan maaş aldığını, bunun dışında dernek ve vakıflardan da gelirinin olduğunu ve toplamda aylık maaşının 200 bin lirayı bulduğunu iddia etmişti. Yavuzyılmaz, Bulut hakkında şunları söylemişti: 

“Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Ekonomi Politikalar Kurulu Üyesi ve yine Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi dolayısıyla onun da üç maaş aldığını net bir şekilde görüyoruz. Bunların dışında derneklerden, vakıflardan aldıkları maaşlar var bu maaşların toplamda 200 bini bulduğunu söyleyebiliriz.”