Televizyon
29 Haz 2016 01:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:21

Yiğit Bulut'tan kanlı saldırı için skandal yorum: Patlama haberi yapmak boyunuzu mu büyütüyor?

Yiğit Bulut canlı yayın sırasında bazı kanalların patlama ile ilgili haberleri büyütmemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Atatürk Havalimanı’ndan gelen saldırı haberi ise sarsıldı. Yeşilköy Atatürk Havalimanı’nda saat 22:00 sıralarında gerçekleştirilen saldırıda İlk belirlemelere göre 32 kişi yaşamını yitirdi 60’dan fazla kişi de yaralandı. Türkiye’nin kalbindeki bu saldırının ardından hemen herkes televizyon kanallarını ve haber sitelerini açarak son dakika haberlerini takip etmeye başladı. İnsanlar olayın şokunun hemen ardından katliamın detaylarını öğrenmeye çalıştı.

Aynı dakikalarda TRT Haber kanalında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı Yiğit Bulut vardı. Daimi konuğu olduğu programda konuşan Bulut saldırı ile ilgili gelişmeleri haberleştirelen gazetecilere ve medya kuruluşlarına saldırdı.

“ABARTMAYIN”

Yiğit Bulut “Bir ülkede bir bomba patladıktan sonra bunun üç beş dakika haberini yapmak bu haberi abartmak yalan haber yapmak size zevk mi veriyor… ‘ABD zaten uyarmıştı’ diye haber yapmak boyunumuzu büyütüyor. Böyle haber olmaz bu medya mensupluğu değil” dedi. Geçmişte kendisi de çeşitli medya kuruluşlarında yöneticilik yapan Bulut’un bu sözleri sosyal medyada eleştirilere neden oldu.