Gündem
29 Kas 2012 23:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:26

YİĞİT BULUT'A YUMURTALI SALDIRI!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde konferans veren Kanal 24 televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, yumurtalı protestoya uğradı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ortak Akıl Topluluğu ve Ortak Akıl Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye Gündemi ve Başkanlık Sistemi" konulu konferansa katılan Yiğit Bulut’a, konuşma yaptığı esnada bir grup öğrenci tarafından yumurta fırlatıldı. 

Bulut, sahnede konuşmasını yaptığı sırada söz alan bir öğrenci,  cezaevine gönderilen üniversite öğrencilerinin durumunu dile getirdi. İsmi açıklanmayan öğrenci, "Siz ve sizin gibi AK Parti taşeronlarını burada istemiyoruz" dedikten sonra cebinden yumurta çıkardı. Bu sırada yanında bulunan grupta aynı şekilde ceplerinde getirdikleri yumurtaları Yiğit Bulut’a fırlattı. Kürsü kenarında bekleyen görevliler, ellerindeki şemsiyelerle Bulut’u korumaya çalıştı.

İŞTE O ANLAR : VİDEO

Yumurtalı saldırıyı, salonda bulunanlar da alkışlarla protesto etti. Öğrenciler salon dışına çıkarılırken, konuşmasını sürdüren Bulut, "Dümbüllü sahnede oyun oynarken birisi salatalık fırlatınca, ’Kim kartvizitini fırlattı’ demiş. Biz burada, emperyalist sistemin Türkiye’yi nasıl kuşattığını anlatıyoruz, adam kalkıp ne diyor. O adam benim kadar solcu olamaz. Benim kadar anti-emperyalist olamaz. Ben bunu gidip, Birleşmiş milletlerde anlatıyorum, İtalya’da anlatıyorum, NATO’da anlatıyorum, televizyonda anlatıyorum" dedi.

Konferansın ardından Yiğit Bulut’a plaket vermek üzere sahneye gelen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Yiğit bey, çok sert eleştirileri kaldırır. Her şeyi söyleyebilirsiniz. Bu demokratik hakkınız. Ama yumurta atmak acizlik sembolüdür, acizliği gösterir. Yani karşınızdakinin fikrinin karşısına kendi fikrinizi çıkaramadığınızı gösterir" dedi. Rektör Laçiner, yumurta attıktan sonra dışarıya çıkarılan öğrenciler hakkında bir işlem yapılmayacağını belirterek, "Yiğit bey şikayetçi olmadı. Biz de üniversite olarak şikayetçi değiliz. O yüzden polis arkadaşlar da bir işlem yapmayacak. Rahatça bir sonraki  eylemlerine katılabilirler" diye konuştu.