Gündem
12 Eyl 2013 10:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

'YİĞİT BULUT SIK SIK YALÇIN KÜÇÜK'Ü ZİYARET EDİYORDU!'

Yalçın Küçük'ün eski eşi İffet Temren Küçük, Odatv davasında tanık olarak dinlendi.

Gazeteciler Nedim Şener, Yalçın Küçük, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı Oda TV Davası'nın görülmesine devam ediliyor. Duruşmada tanık olarak dinlenen Yalçık Küçük'ün eski eşi İffet Temren Küçük ilginç açıklamalar yaptı.

Bir önceki duruşmada Deniz Baykal'ın tanık olarak dinlenmesine karar verilmişti. Baykal ise Ankara 'dan talimatla ifadesinin alınması yönünde dilekçe vermişti. Mahkeme ise bugün duruşmada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazısı yazıldığını ve Baykal'ın Ankara'da ifade vermesinin kararlaştırıldığını açıkladı. Bu karara ise Yalçın Küçük itiraz etti. Küçük, "Baykal gelsin yüzümüze karşı ifade versin" dedi.
 
Çağlayan İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük katıldı. Tutuksuz yargılanan Ahmet Şık ve Nedim Şener ile diğer sanıklar da duruşmada hazır bulundu.
 
Mahkeme heyeti Soner Yalçın’ın talebi üzerine, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın tanık olarak dinlenilmesini karara bağlamıştı. Kararın ardından Deniz Baykal avukatları aracılığıyla mahkemeye talimatla ifade vereceğini bildirmiş, bunun üzerine Ankara’daki mahkemeye yazı yazılmıştı. Duruşmada söz alan tutuklu sanık Yalçık Küçük, Deniz Baykal’ın mahkeme huzurunda dinlenilmesini talep etti. Küçük, Baykal'ın Ankara'dan uçakla İstanbul'a geldiğini ve İstanbul'dan da İzmir'e uçtuğunu belirterek, Baykal'ın mahkemeye de gelerek tanıklık etmesini istedi. Mahkeme Başkanı ise, bu talebin daha sonra değerlendirileceğini belirtti. Duruşmaya savunma tanıklıklarının ifadelerinin alınmasıyla devam edildi.
 
Duruşmada, ilk olarak sanık Yalçın Küçük'ün eski eşi İffet Temren Küçük tanık olarak dinlendi. Tutuksuz sanıklardan Coşkun Musluk ile Yalçın Küçük arasında örgütsel ilişki bulunduğu iddialarını reddeden İffet Küçük, "Coşkun yüksek lisans tezi için Yalçın ile bir araya gelip akademik mülakatlar yapardı. Bazen de Yalçın'ın bilgisayarı bozulduğunda yardımcı olurdu" dedi. Yalçın Küçük'ün çok sayıda isimle görüştüğünü ve bu buluşmaların örgütsel bağ olarak sunmanın yanlış olduğunu dile getiren İffet Küçük, "Mesela isim de vereyim. Başbakan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, Yalçın tutuklanmadan önce sık sık ziyaretine gelir uzun süre yanında kalırdı" ifadelerini kullandı.
 
"MİLLETVEKİLLİĞİ FİKRİ BANA AİTTİ"
Daha sonra Ergenekon sanığı CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı tanık olarak dinlenmek için huzura çağırıldı. Helvacı iddianamedeki iddiaların aksine Yalçın Küçük ya da herhangi bir Odatv sanığından Haberal ile ilgili bir bilgi almadığını belirtti. Bu sırada söz alan Yalçın Küçük, Balyoz ve Ergenekon sanıklarının milletvekili olarak seçilmesi fikrinin kendine ait olduğunu söyledi. Söz konusu fikri ortaya kendisinin attığını savunan Küçük, "Tutuklu sanıklardan milletvekili üretme fikri benden çıktı. Mehmet Haberal'ın, Sinan Aygün'ün, Mustafa Balbay'ın, Engin Alan'ın milletvekili seçilmesi fikrini akıllara ben düşürdüm" diye konuştu. Bunun üzerine Haberal'ın avukatı tanık Dilek Helvacı, "Projenin Küçük'e ait olduğu yönünde bir bilgim yok. Kılıçdaroğlu 'nun ıslak imzalı bir davet dilekçesi gönderdiğini biliyorum" dedi.
 
DENİZ BAYKAL ANKARA’DA DİNLENECEK
Tanıkların dinlenilmesinin ardından duruşmaya ara verildi. Aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuksuz sanık gazeteci Soner Yalçın’ın her Çarşamba karakolda imza vermesi kararının kaldırılmasına ancak yurtdışı çıkış yasağının devam etmesine karar verdi. Yalçın Küçük ve Nedim Şener’in avukatlarının Deniz Baykal’ın mahkemede dinlenilmesi talebini reddeden Mahkeme, Baykal’ın talimatla Ankara’da ifade vereceğini bildirdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden Ergenekon davasının kararını isteyen heyet, dosyanın esas hakkındaki görüşünü açıklaması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine hükmetti. Tutuklu sanıklar Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı’nın tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, duruşma 12 Aralık’a erteledi.