Gündem
02 Ara 2010 15:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

YİĞİT BULUT SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI; ''BU BİR CASUSLUK FAALİYETİDİR!''

Habertürk Tv'nin genel yayın yönetmeni Yiğit Bulut, ekrandan açık açık savcıları göreve çağırdı!

Tüm dünyayı kasıp kavuran Wikileaks belgeleri hem Türkiye’deki siyasileri kavurmuş hem de satır aralarında inanılmaz bir gazetecilik skandalını ortaya çıkartmıştı.

Wikileaks belgelerine göre 12 Aralık 2004 tarihli raporda Akşam’ın Ankara Büro Şefi Nuray Başaran’ın ABD Büyükelçiliği’nin raporların da "kaynak" olduğu iddia edilmişti.

Raporda yer alan şok satırlarda şunlar yazıyordu;

“AKP içindeki hava da daha parlak değil. Dışişleri Bakanı Gül’ün danışmanlarından birisi İngiliz bir diplomata 17 Aralık’a giden süreçte AB’nin tutarsızlığının Türkiye’nin duygularını ne kadar incittiğini aktarmış. Gül, Zirve öncesi süreçte kamuoyu önünde Erdoğan’a göre daha sert bir tutum takındı. Akşam’ın Ankara büro şefi Nuray Başaran’a göre, Brüksel’de Erdoğan ile Gül arasında gözle görülür bir gerilim vardı. Başaran’ın bize ilettiği nota göre ayrıca, 17 Aralık’ta görüşmeler tıkanmaya doğru gittiği sırada Erdoğan’ın danışmanlarına Putin’in danışmanlarından telefon geldiğini ve Türkiye’nin masadan kalkmasını önerdiklerini söyledi. Başaran’a göre, bazı danışmanları da Erdoğan’a benzer tavsiyelerde bulundu.”

Yani Wikileaks belgelerine göre Nuray Başaran’ın ABD Büyükelçiliğine bilgi aktaran bir kaynak olduğu yazılıyordu.

Habertürk ekranlarında dün gece bu konu ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı…

Habertürk’te yayınlanan “1 Gün” programına çıkan Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut adeta açtı ağzını yumdu gözünü ve savcıları göreve çağırdı.

Yiğit Bulut açık açık isim vermese de “Bir gazeteci ABD konsolosluğu ile haftalık rutin bir şekilde görüşüyorsa ve bu bir gazetenin Ankara temsilcisiyse her neyse rutin bir şekilde görüşüp konsolosluk görevlilerine bilgi veriyorsa, bu gazetecilik değildir casusluk faaliyetine girer ve bunun da gereği savcılar tarafından yapılır” diyerek Başaran’ı adres göstermişti!

Bulut “gazeteci konsolosluk görevlisiyle görüşür, gider bilgi alır ama burada böyle bir durum yok! Rutin bir şekilde raporlama yapmaya gidiyorsa o gazeteci casustur ve savcıların görev yapması lazım” diyerek savcıları göreve çağırdı…