Polemik & Kulis
26 Eki 2013 11:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

YİĞİT BULUT: HAKAN FİDAN ÜZERİNDEN BAŞBAKAN'I HEDEF YAPIYORLAR!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik başlatılan yıpratma operasyonunu, Yiğit Bulut analiz etti.

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanlarından Yiğit Bulut, TRT Haber ekranlarında konuk olduğu programda yabancı basında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili çıkan iddialara yanıt verdi.

"ERDOĞAN'I YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Mit Müsteşarı Hakan Fidan'ın İran ile işbirliği yaptığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Konuyla ilgili farklı kesimlerden açıklamalar yapılırken, yaptığı analizlerle dikkat çeken Yiğit Bulut da operasyonun amacına ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu. Başbakan Erdoğan'ın Hakan Fidan üzerinden yıpratılmaya çalıştığını belirten Bulut "Türkiye'de Hakan Fidan üzerinden sayın Başbakan'a karşı yürütülen saldırılar var. 2011 yılında Ağustos eylül ekim ayında yazılmış yazılar. Hakan Fidan ve MİT'i kimler yıpratmak istiyor. Diye yazmıştım. Yıpratmanın dozunun artacağını ben o zaman söylemiştim. Türkiye'deki ve yurtdışındaki yerleşik düzenin Hakan Fidan rahatsız olacağını o zaman söylemiştim. Nasıl olurda yerleşik sistem içinde seçilmeyen biri MİT'in başına geçti. Ama yılmadan kendini yetiştirip sistemin dışından olan bir isim atandı bu da bu karanlık odakları rahatsız etti" dedi.

BU HABERLERİN AMACI?

Bu haberlerin neden ve hangi amaçla çıktığını da değinen Yiğit Bulut, "Bu haberlerle amaç çok basit. Hakan Fidan'ı yıpratmak. Hatta bu haberler Hakan Fidan göreve gelmeden önce başladı. Ve amaç yerleşik sistemin onayladığı birini eskiden olduğu gibi MİT'in başına koymak ve MİT üzerinden Türkiye'deki operasyonlarına devam etmek. Türkiye'de hangi kurum millileştirilmişse hangi kurum milli çıkarlar üzerine çalışmaya başlamışsa o kurumun başındaki kişiden başlayarak kurumun tamamı üzerine dışarıda pişirilen ve içerde uygulanan bir operasyon yapılmıştır. Yeni dünya düzeninde bu en büyük sorundur" ifadelerini kullandı.