Gündem
15 Mar 2015 11:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:07

YGS heyecanı Twitter'da trend topic oldu

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapılıyor. Saat 10.00'da başlayan sınav için 2 milyon 46 bin 583 aday başvururken, #ygsyegirecekleretavsiyeler başlığı Twitter'da dün geceden beri en çok konuşulanlar arasında.

Tek oturumda yapılan olan Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS), bugün saat 10.00'da başladı. Adaylara 160 soru için 160 dakika sürecek. Sınav 171 sınav merkezi, 6 bin 853 bina, 109 bin 307 salonda, 314 bin 861 görevliyle gerçekleştiriliyor. Sınava, 2 milyon 46 bin 583 aday başvurdu.
Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekiyordu. Adaylar, sınav salonuna 2015-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alındı ve sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.

Daha önceden yapılan duyuruyla, sınav binalarında hiçbir eşyanın emanete alınmayacağı açıklandı. Sınavın yapıldığı her bir salonda en az bir duvar saati bulunuyor. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından verildi. Adayların sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceği açıklandı.

YGS'de Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testi yer alıyor. YGS'de öğrencilere Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu.

Adayların, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınavda kısa süre için bile olsa salonundan çıkmalarının yasak olduğu açıklandı. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası dolana kadar sınav binasında bekletilecek.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.
YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 8-21 Nisan'da alınacak.

TWITTER’DA TT OLDU!
Öğrenciler dün geceden beri heyecanla bugünkü sınavı beklerken, Twitter’da da gündem YGS oldu. Twitter’ın gündem listesinde en çok konuşulanlar arasında #ygsyegirecekleretavsiyeler başlığı ile #ygs2015 başlıkları dün geceden beri üst sıralarda. İşte o başlıklarda paylaşılan ve en çok ilgi gören Tweet’ler…