Medya
04 Mar 2012 14:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

YETKİLİLER NEDEN AÇIKLAMIYOR? KİM BU TECAVÜZCÜ GAZETECİ?

Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel Meclis kürsüsünden 'Kim bu tacizci gazeteci?' diye sordu.

Tecavüzcü gazeteci kim?

Dünya, 104 gazetecisini cezaevine atan (Doğan Yurdakul'un sağlık nedenleriyle tahliyesinin ardından sayı 104'e düştü) Türkiye'yi konuşuyor.

BBC World'de yayınlanan HARDtalk programına konuk olan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Stephen Sackur'un tutuklu gazetecilerle ilgili sorularına şöyle yanıt verdi.

E.B. Mesleği yüzünden tutuklanan gazeteci yok.
S.S. Siz onlara terörist diyorsunuz. Gazetecileri terörist olarak adlandırıyorsunuz.
E.B. Hayır hayır. Gazeteci kimliği taşıyan bazı kişiler var. Birine tecavüz ettiği için yakalanan... Banka soyarken yakalanan... Bu kişiler beğenmediğimiz yazılar yazdıklarından dolayı tutuklanmış değiller. Çok daha kötü yazılar yazmış gazeteciler var ve hala bu haklarını kullanmaya devam ediyorlar.

CHP Milletvekili Melda Onur, Başbakanlık'a başvurmuş, Başbakan Erdoğan'ın 25 Ocak'taki 'Ateşli silah bulundurmak, patlayıcı bulundurmak, evrakta sahtecilik, cinsel taciz, terör, darbeye teşebbüs... İçerideki gazeteci dedikleri işte bu suç isnatları ile yargılanıyor' açıklamasında yer alan tacizcinin kimliğini sormuştu. Yanıt yok!

Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel Meclis kürsüsünden 'Kim bu tacizci gazeteci?' diye sordu. Yanıt yok!
Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) 104 kişilik tutuklu gazeteciler listesinde de öyle biri yok ama hepsinin çalıştığı kurum, siyasi iktidarın ve / veya devletin politikalarına muhalif kurumlar. Siyasi iktidar bu gerçeği mi gizlemeye çalışıyor?

Acaba kimliğini açıklamaktan çekindikleri o kişi, 2006 yılında İstanbul'da bir çocuğa tacizden tutuklanan ve bir haber ajansına bağlı çalışan T.Ç. isimli kameraman mı? Boşuna yorulmayın çünkü onun adı bizim listemizde zaten yok!

Özlem ÇELİK/ AKŞAM