Politika
16 Nis 2023 12:54 Son Güncelleme: 16 Nis 2023 13:05

Yetkili isim ağzından kaçırdı... Ahmet Davutoğlu'nun rahatsızlığı ortaya çıktı

Millet İttifakı liderleri Kılıçdaroğlu, Akşener, Babacan, Karamollaoğlu, Uysal ile Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için adı geçen İmamoğlu ve Yavaş mitingler ve etkinliklerde açıklamalar yaparken Gelecek Partisi lideri Davutoğlu bir süredir açıklama yapmıyordu. Nedeni belli oldu.

Sözlü açıklamalarda bulunmayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yaşadığı sağlık sorunları nedeni ile seçim çalışmalarına katılamadığı öğrenildi.

Ahmet Davutoğlu'nun ses tellerinden rahatsız olduğu ağır bir gribe yakalandığı belirtiliyor. İddiaya göre Davutoğlu yakalandığı ağır gribin ilerlemesi sonucunda zatürre başlangıcı rahatsızlığı ile baş etmeye çalışıyor. Ancak Davutoğlu'nun sağlık durumuna ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

DAVUTOĞLU SESSİZ VİDEO YAYINLADI

Ses tellerinden rahatsız olduğu belirtilen Ahmet Davutoğlu'nun en son twitter üzerinden paylaştığı videonun sessiz yayınlanması ise dikkat çekmişti. Davutoğlu yazdığı notta ise Ankara atmosferinin stresli ortamından bahsetmişti. 

Davutoğlu paylaşımında "Yaklaşık iki hafta süren stresli Ankara atmosferinden sonra Boncuk’la biraz vakit geçirmek ilaç gibi geldi. Ancak kızım Hacer'in görüntülerinden de anlaşılacağı üzere bu kısa oyun zamanı ne ona ne de bana yetti." ifadelerini kullanmıştı.

DAVUTOĞLU'NA ZATÜRRE BAŞLANGICI TEŞHİSİ KONDU İDDİASI

İddianın sahibi ise Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya...  Sarıkaya Gelecek Partililer yaptığı sohbette görüntülerde neden Davutoğlu'nun olmadığını sorduğunu ve birisinin ağzından Davutoğlu'nun sağlık sorunları ile ilgili bilgileri ağzından kaçırdığını yazdı.

ÜSTELEYİNCE AĞZINDAN KAÇIRDI

Sarıkaya'nın Ahmet Davutoğlu'nun sağlık sorunları ile ilgili yazdığı bölüm şöyle:

Biraz üsteleyince içlerinden birisi ağzından kaçırdı:

'Ses tellerinden rahatsız; grip benzeri bir virüsün ağır etkisinde… Zatürre başlangıcı; ciğerlere kadar inmiş bir enfeksiyon rahatsızlığı çekiyor. Bir haftadır ağır geçirdi. Ancak dün (önceki gün) partinin zoom toplantısına katıldı; ancak öksürmekten orada da fazla kalamadı. Doktor olan eşi Sare Hanım başta olmak üzere, bir grup doktor tedavisiyle ilgileniyor. Durumu hızla iyileşiyor; bir iki güne meydanlarda görürsünüz…' (...)"