Yetişkin film yıldızını klibinde oynattı, İran çalkalandı!

İranlı rapçi Sasy, 'Tahran Tokyo' adlı şarkısının klibinde Amerikalı porno yıldızına rol verince İran kızdı. Klibe yasak getirildi. Klibi yayınlayan yerel multimedya paylaşım uygulaması Rubika hakkında soruşturma başlatıldı.

Yetişkin film yıldızını klibinde oynattı, İran çalkalandı! - Sayfa 1

Asıl adı Sasan Yaftheh olan ve Sasy sahne adıyla tanınan rapçi, yeni şarkısının klibinde ABD'li yetişkin filmi yıldızı Alexis Texas'a yer verdi. 32 yaşındaki rap'çinin "Tahran Tokyo" adlı parçasına çektiği klipten yayımlanan 30 saniyelik öngösterim videosu YouTube'da 275 bin izlenme aldı.


112
Yetişkin film yıldızını klibinde oynattı, İran çalkalandı! - Sayfa 2

Klipte, 35 yaşındaki ABD'li yetişkin filmi yıldızının giydiği pardesüyü yavaşça çıkardığı ve siyah dar elbisesiyle rapçinin yanında dans ettiği görünüyor. İranli bir gazeteci olan Emily Amraee, klip için "Çocuk felcinden daha tehlikeli" yorumunda bulundu.


212
Yetişkin film yıldızını klibinde oynattı, İran çalkalandı! - Sayfa 3

İran Görsel-İşitsel Medya Denetleme Kurulu, çıplaklık içermese bile "müstehcen" içeriği nedeniyle çocukları korumaya ilişkin kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle klibi yasakladı.


312
Yetişkin film yıldızını klibinde oynattı, İran çalkalandı! - Sayfa 4

"ÇOCUK FELCİNDEN DAHA TEHLİKELİ"

Ayrıca yetkililer klibin ilk başta yayımlandığı yerel multimedya paylaşım uygulaması Rubika hakkında da soruşturma başlattı. İranli gazeteci Emily Amraee, 1 Mart'taki Twitter paylaşımında Sasy'nin klibine sert eleştiri getirerek "Çocuk felcinden daha tehlikeli" dedi.


412