Yeşim Salkım'dan acı itiraf! 'Cinsel şiddete uğradım'

Kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen, 70’li yıllarda yaşanmış gerçek bir hikayeyi konu alan 'Serçenin Gözyaşı' için basın toplantısı yapıldı. Filmin başrol oyuncularından Yeşim Salkım, "Ben her konuda şiddete uğramış bir kadınım. Gerek sözel, gerek cinsel" açıklamasını yaptı.

Yeşim Salkım'dan acı itiraf! 'Cinsel şiddete uğradım' - Sayfa 1

Yönetmenliğini Aysun Akyüz Mehdiabbas, senaristliğini Şengül Boybaş'ın yaptığı Serçenin Gözyaşı filmi için Taksim'de bir otelde basın toplantısı gerçekleşti. Oyuncular Ezgi Şenler, Yeşim Salkım, Sedef Şahin, Soydan Soydaş, Evren Erler, Arzu Cabar, Yağızkan Dikmen, Kubilay Penbeklioğlu ve Gülsüm Sayar'ın yanı sıra filmin hikaye yazarı gazeteci Ali Eyüboğlu da basın toplantısına katıldı.

114
Yeşim Salkım'dan acı itiraf! 'Cinsel şiddete uğradım' - Sayfa 2

Gerçek yaşam öyküsünden uyarlanan, 20 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak Serçenin Gözyaşı'nda 'Avukat Ayten' rolüne hayat veren Yeşim Salkım, filmin bazı bedeller ödense de kadınların eğer isterse her şeyi başarabileceğini vurguladığını söyledi.

214
Yeşim Salkım'dan acı itiraf! 'Cinsel şiddete uğradım' - Sayfa 3

Ünlü şarkıcı ve oyuncu, "Ali Eyüboğlu aradı; 'Bir hikayem var yer alır mısın?' dedi, 'Tabii ki seve seve' dedim. Kadına şiddetin, kız çocuklarına olan şiddetin ne kadar ağır olduğunu ve bazı bedellerin böyle ödendiğini ama eğer istersek kadın olarak her şeyi başarabileceğimizi, onun annesinden ona miras kalan doğruluğu, dürüstlüğü, cesareti ve vazgeçmemeyi nasıl sürdürdüğünü sürpriz finalde göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

314
Yeşim Salkım'dan acı itiraf! 'Cinsel şiddete uğradım' - Sayfa 4

"HER KONUDA ŞİDDEE UĞRAMIŞ BİR KADINIM" 
Muhabirlerin "Başınıza şiddet, taciz gibi olaylar geldi mi?" sorusuna yanıt veren Salkım, "33 yıldır bu mesleği yapıyorum. İyi bir ailede yetiştim. Öğretmen bir baba, asker bir dede. Ben her konuda şiddete uğramış bir kadınım. Gerek sözel, gerek cinsel. Bunu kitabımda herkes nisanda inşallah okuyacak" yanıtını verdi.

414