Polemik & Kulis
30 Eyl 2018 14:21 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:53

Yeşilçam'ın usta ismi Kadir İnanır'ı hedef aldı! "Her yerde kabadayı olursun..."

'Selvi Boylum Al Yazmalım'ın Cemşit'i, 61 yıllık usta oyuncu Ahmet Mekin, aynı filmde rol aldığı Kadir İnanır'ı eleştirdi.

Yeşilçam sinemasının önemli ismi Ahmet Mekin, Türk sinemasının başyapıtlarından biri olarak görülen “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminde birlikte rol aldığı ünlü oyuncu Kadir İnanır’ı hedef alan açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak gazetesinden Harun Karabuç’a konuşan Ahmet Mekin “Canlandırdığınız rolün tesiri altında kaldığınız oldu mu hiç?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Tesiri devam eden roller olmadı. Rolün etkisinde kalırsan olmaz. O zaman ‘Kadirizm’ gibi bir şey çıkar ortaya. Her yerde kabadayı olursun ya da aptalı oynuyorsan aptal olursun.

“Filmlerde genelde başroller konuşulur ama Selvi Boylum Al Yazmalım’daki Cemşit gibi üçüncü karakterleri de göz önünde bir role çeviriyorsunuz” sorusunu ise Ahmet Mekin şöyle yanıtladı:

“İşinizi iyi yapıyorsanız öne çıkıyorsunuz. Sinemada başrol diye bir şey kabul etmiyorum. Kim işini iyi yapıyorsa o başrol. Biri gelir bir filmde 15 dakika oynar, filmi o götürür.”