Medya
22 Ağu 2013 22:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

YEŞİLÇAM'IN ÜNLÜLERİ 8. DATÇA ALTIN BADEM FİLM FESTİVALİ'NDE!

Datça Belediyesi tarafından sekiz yıldır düzenlenen Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali'nde yine birbirinden özel isimler adına özel geceler düzenlenecek.

3 Eylül’de Ahu Sungur’un sunumuyla Türk Sineması’nın efsane ismi Cüneyt Arkın için düzenlenecek gece ile başlayacak olan festival, 4 Eylül’de Türkiye’nin Küçük Hanımefendi’si Belgin Doruk’un anıldığı gece ile devam edecek. Festivali sinema yazarımız Murat Tolga Şen takip edecek ve izlenimlerini okurlarla paylaşacak.

Belgin Doruk gecesinin sunuculuğunu Özge Özberk üstleniyor. Cüneyt Arkın ve Belgin Doruk filmlerinin gösterildiği bu gecelerin ardından festivalin son günü olan 5 Eylül’de ise birçok filmde hem yönetmen, hem de senarist olarak imzası bulunan Ziya Öztan’a onur ödülü verilecek. Aynı gece Ziya Öztan’ın “Cumhuriyet” filmi izleyicilerle buluşacak.  

Ayrıca Cüneyt Arkın, Belgin Doruk ve Ziya Öztan’ın yaşamlarından kesitler sunan ve kendileriyle yapılmış söyleşileri içeren kitaplar Bircan Silan&Burçak Evren imzasıyla okurlara sunulacak. 

Festival kapsamında iki senedir verilen emek ödülünün bu yılki sahipleri ise ünlü senarist&yapımcı Gani Müjde ve adını Yeşilçam’a altın harflerle yazdıran usta oyuncu Suzan Avcı… Ayrıca Datça Belediyesi, Türk sinemasına katkılarından dolayı Nuri Alço, Şemsi İnkaya, Yusuf Sezgin ve Yılmaz Köksal’a teşekkür plaketleri takdim edecek. 

Festival kapsamında geçmiş yıllarda adlarına gece düzenlenen ‘Yeşilçam’ın Dört Yapraklı Yonca’larından Türkan Şoray ve Filiz Akın ise bu sene festivale ödül vermek için katılım sağlayacaklar. Ödül vermek için festivalde bulunacak diğer isimler ise Mustafa Alabora, Meltem Cumbul, Aşkın Nur Yengi ve Burak Alkaş. 

Datça Altın Badem Festivali kapsamında büyük ilgi gören belgesel film yarışmasının bu yıl üçüncüsü düzenlenecek. Jüri üyeliklerini Ertuğrul Karslıoğlu, Burçak Evren, Hasan Özgen, Nükhet Güz ve İnci Bilgin’in üstlendiği; gençlerin belgesel sinemaya teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen yarışma sonucunda birinciye 5000 TL, ikinciye 3000 TL, üçüncüye ise 2000 TL para ödülü verilecek. Birincilik ödülüne değer bulunan film 5 Eylül akşamı ilk kez gösterime sunulacak. 

Etkinlikler Cüneyt Arkın Gecesi’nde Ferhat Göçer, Belgin Doruk Gecesi’nde Göksel ve Ziya Öztan Gecesi’nde Selda Bağcan konserleriyle renklenecek. 

8.Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali’nin gündüz etkinlikleri ise Kentpark’ta gerçekleşecek. Filiz Akın “Lezzete Merhaba” başlıklı kitabını 4 Eylül’de 14:00-16:00 saatlerinde, Türkan Şoray “Sinemam ve Ben” başlıklı kitabını 5 Eylül’de 16:00-18:00 saatlerinde imzalayacak.