Kültür Sanat
19 Mayıs 2020 10:06 Son Güncelleme: 19 Mayıs 2020 10:13

Yeşilçam'ın ünlü görüntü yönetmeni Erdal Kahraman hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın ünlü görüntü yönetmeni Erdal Kahraman 73 yaşında hayatını kaybetti.

Yeşilçam'ın ünlü görüntü yönetmeni Erdal Kahraman hayatını kaybetti

Polizei, Gizli Yüz, Büyük Adam Küçük Aşk, Katırcılar, Uçurtmayı Vurmasınlar, Nihavend Mucize gibi pek çok ödüllü sinema filminin ve TV dizisinin görüntü yönetmenliğini üstlenmiş olan Erdal Kahraman bir süredir yaşadığı İzmir'de hayata gözlerini yumdu.

1947 doğumlu Kahraman, geç yaşlarda başladığı sinema kariyerinde Atıf Yılmaz, Şerif Gören, Ömer Kavur gibi isimlerle çalıştı.

 

1947, Adapazarı doğumlu. Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi mezunu.

Görüntü Yönetmeni Filmografisi

Hicran Yarası - 2009 (TV Dizisi)
Yaban Gülü - 2008 (TV Dizisi)
Para=Dolar - 2008 (TV Filmi)
Sessiz Gemiler - 2007 (TV Dizisi)
Sev Kardeşim - 2006 (TV Dizisi)
Ters Köşe - 2005 (TV Dizisi)
Melekler Adası - 2004 (TV Dizisi)
Pembe Patikler - 2002 (TV Dizisi)
Sarı Günler - 001 (Sinema Filmi)
Büyük Adam Küçük Aşk - 2001 (Sinema Filmi)
Çilekli Pasta - 2000 (Sinema Filmi)
Oyunbozan - 2000 (Sinema Filmi)
Kimyacı - 2000 (TV Dizisi)
Eylül Fırtınası - 1999 (Sinema Filmi)
Karambol Kamil - 1998 (TV Dizisi)
Sıdıka - 1997 (TV Dizisi)
Nihavend Mucize - 1997

Kuşatma Altında Aşk - 1997
34. Antalya Film Şenliği, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü. 1997

Akrebin Yolculuğu - 1997
9. Ankara Film Festivali, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü. 1997

Yer Çekimli Aşklar - 1995 (5 Kısa Film)
Aşk Üzerine Söylenmemiş Herşey - 1995 (5 Kısa Film)
Safiyedir Kızın Adı - 1991 (TV Dizisi)
Raziye - 1990
Gizli Yüz - 1990
Camdan Kalp - 1990
Berdel - 1990
Abuk Sabuk Bir Film - 1990
Ölü Bir Deniz - 1989

Uçurtmayı Vurmasınlar - 1989
26. Antalya Film Şenliği, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü. 1989

Zengin Mutfağı - 1988
Polizei - 1988
Sis - 1988
Arkadaşım Şeytan - 1988
Sen De Yüreğinde Sevgiye Yer Aç - 1987
On Kadın - 1987
Kaçamak - 1987
Katırcılar - 1987
Sıcak Tatlı Yaz - 1986
Kavga - 1986
Güzelim - 1986
Beyoğlu'nun Arka Yakası - 1986
Alev Gibi - 1986
Güldür Yüzümü - 1985 .... Kamera Asistanı (Sinema Filmi)
Aşık Oldum - 1985 .... Kameraman (Sinema Filmi)
Namuslu - 1984 .... Kamera Asistanı (Sinema Filmi)
Gizli Duygular - 1984 .... Kamera Asistanı (Sinema Filmi)
Dağınık Yatak - 1984 .... Kamera Asistanı (Sinema Filmi)
Damga - 1984 .... Kamera Asistanı (Sinema Filmi)
Balayı - 1984 .... Kamera Asistanı (Sinema Filmi)
Güneşin Tutulduğu Gün - 1983 .... Kamera Asistanı (Sinema Filmi)
Dönme Dolap - 1983 .... Kamera Asistanı (Sinema Filmi)
Yakılacak Kadın - 1982 .... Kamera Asistanı (Sinema Filmi)

Oyuncu Filmografisi
Namus Düşmanı - 1957