Yeşilçam’ın tonton dedesi bakın kim çıktı! Ünlü şarkıcının dayısıymış...

Yeşilçam’da hayat verdiği iyi kalpli ve gülümseyen yüzüyle hafızalarda yer edinen usta oyuncu Nubar Terziyan hakkında ortaya çıkan bir gerçek herkesi şaşırttı. Terziyan'ın en az kendisi kadar ünlü bir yeğeni olduğunu ilk kez duyanlar çok şaşkınlığını gizleyemedi.

Yeşilçam’ın tonton dedesi bakın kim çıktı! Ünlü şarkıcının dayısıymış... - Sayfa 1

Nubar Terziyan, rol aldığı filmlerdeki başarısıyla adeta Yeşilçam tarihine adını altın harflerle yazırdı. Gülümseyen yüzüyle hazfızalarımıza kazınan Nubar Terziyan kariyeri boyunca 400'den fazla yapımda rol almıştı.

Yeşilçam'ın ton ton dedesi Nubar Terziyan hakkında şaşırtan bir gerçek ortaya çıktı. Meğer Nubar Terziyan'ın yeğeninin ünlü bir şarkıcı olduğunu duyanlar çok şaşırdı.

Yeşilçam'ın yaşlı tonton dedesi Nubar Terziyan'ın şarkıcı Fedon'un dayısı olduğunu duyanlar şaşkınlığını gizleyemedi.

16
Yeşilçam’ın tonton dedesi bakın kim çıktı! Ünlü şarkıcının dayısıymış... - Sayfa 2

Asıl ismi Nubar Alyanakziya olan Ermeni asıllı sanatçı, 16 Mart 1909'da İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Kumkapılı olan Terziyan, hayatının büyük bir kısmını Büyükdere semtinde geçirdi.

26
Yeşilçam’ın tonton dedesi bakın kim çıktı! Ünlü şarkıcının dayısıymış... - Sayfa 3

Eğitim hayatı boyunca temsillerin aranılan ismi olan Terziyan, oyunculuk kariyerine arkadaşlarıyla kurduğu Gençler Temaşa Heyeti'nde merhaba dedi.

36
Yeşilçam’ın tonton dedesi bakın kim çıktı! Ünlü şarkıcının dayısıymış... - Sayfa 4

Okulda yapılan temsillerin aranılan ismi haline gelen Terziyan, hayalini kurduğu Darülbedayi'ye çeşitli nedenlerle giremese de arkadaşlarıyla kurduğu Gençler Temaşa Heyeti'nde yarı amatör olarak oyunculuk kariyerine başladı.

46