Magazin
18 Haz 2018 17:50 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:42

Yeşilçam’ın karakutusu hayatını kaybetti!

Onur Akay, Yeşilçam’ın yaşayan tarihî ve unutulmaz filmlerin foto muhabiri ünlü fotoğrafçı Güngör Özsoy'un 77 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Akay, fotoğraf sanatçısı Güngör Özsoy’un ağır sağlık sorunlarına dayanamayarak vefat ettiğini duyurdu. Akay, Özsoy’un objektifinden Zeki Müren, Türkan Şoray, Kemal Sunal, Fatma Girik, Ajda Pekkan, Cüneyt Arkın, Filiz Akın, Tarık Akan, Yılmaz Güney ve Adile Naşit gibi efsane isimlerin bilinmeyen fotoğraflarını da yayınladı ve Özsoy’un Adnan Şenses’le olan bir anısını da paylaştı.

İşte Akay’ın o yazısı:

Yeşilçam’ın geçmişini görüntüleyen, Türk sinemasının yaşayan canlı bir tanığı, yaşayan tarihi ve unutulmaz filmlerin foto muhabiri ünlü fotoğrafçı Güngör Özsoy'u 77 yaşında kaybettik.

Ertem Eğilmez, Lütfü Akâd, Memduh Ün gibi yönetmenlerle çalışmış, Yeşilçam'ın ve Türk sinemasının yaşayan son tanıklarından Özsoy, Hababam Sınıfı başta olmak üzere Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinin set ve afiş fotoğraflarını çekmişti.

Yeşilçam’da uzun yıllar set fotoğrafçısı olarak görev yaparak Türkiye’de set fotoğrafçılığını başlatan ilk isim olan ve çektiği fotoğraflarla unutulmaz karelere imza atan ünlü fotoğraf sanatçısı Güngör Özsoy, 15 Haziran 2018 Cuma günü ağır sağlık sorunlarına dayanamayarak vefat etti. Özsoy, 16 Haziran Cumartesi günü Eyüp Sultan Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Edirnekapı’daki aile mezarlığına defnedildi.

Özsoy’un görev yaptığı Kınalı Yapıncak, Tatlı Günler, Kalbimin Efendisi, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Bizim Aile, Süt Kardeşler, Gizli Kuvvet, Son Hıçkırık, Tosun Paşa gibi çok sayıda filmde unutulmaz anıları vardı.

Güngör Özsoy, unutamadığı anılardan birini de Ertem Eğilmez’in çektiği “Senede Bir Gün” filminde yaşar. İki defa çekilen bu filmin ikisinde de Adnan Şenses yer alır ve filmin şarkısını seslendirir. Filmin Halkalı’daki taş ocakları sahnesinde çekimden dönerken Kartal Tibet arabayı kullanmaktadır. Güngör Özsoy ile Adnan Şenses de arabadadır. Kartal Tibet arabayı durdurur ve Adnan Şense’e, “Adnancığım şimdi Senede Bir Gün’ü söylemenin zamanıdır” der. Adnan Şenses’in güzel sesi ve yorumuyla hepsi mestolur ve bu anı da unutulmayanlar arasında yerini alır.

İşte Güngör Özsoy’un hiç kimsede olmayan orjinal arşivinden kendisinin çektiği ve daha önce görülmemiş fotoğraf kareleri: