Yeşilçam’dan acı haber! Emektar oyuncu vefat etti

230’a yakın filmde rol alan Yeşilçam’ın emektar oyuncularından Cevdet Balıkçı (79), dün yaşamını yitirdi.

Yeşilçam’dan acı haber! Emektar oyuncu vefat etti - Sayfa 1

'Sahte Kabadayı' filminde Kemal Sunal’ı vurmak için tutulan kiralık katillerden biri, 'Umudumuz Şaban' filminde mahkum, 'Yedi Bela Hüsnü' filminde 'Malik Bey’in adamlarından biri, 'Gerzek Şaban' filminde altına işeyen kabadayılardan biri, 'Davaro' filminde ise Bekiro’nun adamlarından biriydi.

17
Yeşilçam’dan acı haber! Emektar oyuncu vefat etti - Sayfa 2

Kendi internet sitesinde bir yazı yayınlayan Onur Akay, “Onu hep mafya babalarının adamı rollerinde izlemiştik. Yeşilçam’ın efsane olmuş kötü adamlarından 79 yaşındaki emektar oyuncularımızdan Cevdet Balıkçı’yı, maalesef dün kaybettik ve maalesef aynı gün corona virüsü nedeniyle sessiz sedasız defnedildi" ifadelerini kullandı.

27
Yeşilçam’dan acı haber! Emektar oyuncu vefat etti - Sayfa 3

"Cevdet Özalaş olarak da tanınan, ancak asıl adı Cevdet Balıkçı olan oyuncumuz, uzun süredir hastanede tedavi görüyordu. Keşke kötüler hep böyle olsa! Mekânı cennet olsun inşallah."

37
Yeşilçam’dan acı haber! Emektar oyuncu vefat etti - Sayfa 4

CEVDET BALIKÇI KİMDİR?

1 Ocak 1941 tarihinde Erzincan'da dünyaya gelen Cevdet Balıkçı, 1963'te 'Aşka Vakit Yok' filmiyle Yeşilçam’a adım attı. Genellikle mafya babalarının adamı rolünde oynayan Balıkçı, canlandırdığı rollerde pos bıyıklı ve dazlak kafalı kötü adam imajı çizdi.

47